Metaljot Raspaljot razkril letošnjo grafično podobo

FOTO: Metaljot Raspaljot (FB profil), PROMO
FOTO: Metaljot Raspaljot (FB profil), PROMO

Organizatorji festivala Metaljot Raspaljot, ki so pred dnevi razkrili prva imena, ki jim bomo lahko prisluhnili na letošnji ediciji festivala, nadaljujejo s stopnjevanjem napetosti. Tokrat so razkrili grafično podobo festivala.

 

Grafična podoba letošnje edicije festivala (Artwork: Nina Oman / Nine, PROMO). 

O podobi so ustvarjalci zapisali:

Grafična podoba za Metaljot Raspaljot – open air festival 2020 je simboličen pregled številnih dogodkov, ki so v preteklosti zaznamovali prelepo mesto Laško, ko sta mestno jedro ali Hum, ki se dviga nad njim, deloma ali povsem pogorela. Prva tovrstna omemba sega v leto 1682 in nekajkrat v 18. stoletje, v letu 1840 je bilo Laško priča najhujšem požaru, ko je prektično pogorelo vso mestno jedro, po tem dogodku je Hum gorel še štirikrat in sicer v letih 1859, 1905, 1906 in še enkrat v 20. stoletju. To je tudi lepa priložnost, da izkažemo spoštovanje do vseh ljudi, ki so v preteklosti pripomogli pri obnovi in izgradnji mesta, ki danes ponuja cel kup atrakcij in zanimivosti, poleg bogatega termalnega turizma, pivovarske tradicije in še mnogo drugega!

Letošnji nastopajoči

Sarcasm

Skupina Sarcasm je bila ustanovljena leta 1987 v Škofji Loki, v vsej svoji zgodovini, pa so poleg številnih demo posnetkov in kopilacij, izdali tudi 6 dolgometražnih albumov (TUKAJ si lahko preberete recenzijo bendovega prvenca). V vseh letih obstoja je skupina veliko koncertirala tako doma, kot v tujini, oder pa so si delili s svetovnimi velikani, kot so Slayer, Motorhead, Sepultura, Kreator, Sodom, D.R.I., Soulfly in mnogimi drugimi. Sarcasm ne veljajo samo za eno od najbolj legendarnih metal zasedb na prostoru Slovenije, ampak tudi na prostorih bivše Jugoslavije!

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Mordenom

Po 8 letih brez odra, se bo death/black metal zasedba Mordenom, predstavila na odru festivala Metaljot Raspaljot – open air festival 2020! Mordenom so bili ustanovljeni leta 2003 v Metliki, leta 2009, so izdali zelo dobro sprejeti album Agnvs Dei, tri leta kasneje, pa je bil njihov zadnji koncert, kar pa ne pomeni, da skupina v tem času ni bila kreativna! Na letošnji ediciji festivala Metaljot Raspaljot, nam bodo tako predstavili ogromno novega materiala, odigrali pa nam bodo tudi kaj iz prvega albuma!

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Metalsteel

Metalsteel so bili ustanovljeni leta 1999 v Medvodah, do sedaj so izdali 6 studijskih albumov, koncertirali pa

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

širom celotne Evrope in si delili oder s skupinami, kot so Saxon, Helloween, W.A.S.P., Hypocrisy in mnogimi drugimi!

Vader (prvi headliner)

Vader so nastali leta 1983 (kot Death in Possessed) v Olsztynu (Poljska). Zasedba je do danes izdala 11 studijskih albumov in koncertirala praktično po vsem svetu. Pripravite se na nastop enega izmed največjih death metal bandov.

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Kolektiv Rocker.si je festival obiskal tudi lansko leto, kjer smo lahko (med drugim) prisluhnili tudi stvarnikom domače hard in heavy scene, zasedbi Pomaranča.