Marco Hietala  (Nightwish) predstavlja prvi singel

FOTO: Nejc Zupančič

Basist in občasni pevec zasedbe Nightwish, Marco Hietala je v svet poslal prvi singel, s katerim oboževalcem ponuja vpogled v samostojni studijski prvenec Mustan Sydämen Rovio, ki izide 24. maja.

Marco je o prihajajočem (za Tuonela magazine) povedal:

Na začetku me je bilo strah, saj gre za moj prvi samostojni album. A stvari so se kmalu umirile. Večina strahov je izvirala iz stvari, povezanih z odgovornostjo, saj gre za projekt, kjer sem sam odgovoren za vse.

Z Nightwish je lažje, saj je tam Tuomas [Holopainen] tisti, ki je deležen gneva javnosti [smeh].

O glasbeni smeri, v katero se bo podal pa:

Poznan sem po tem, da sem član številnih metal zasedb. In ja, takšnih stvari je veliko, toda veliko je tudi drugih, tistih akustičnih in progresivnih. Pravzaprav sem zanje skoval poseben izraz … težki prog.

Album vsebuje veliko različnih stvari. Vem, da zvenim, kot da opisujem Nightwish album. A tako pač je, moja glasbena preteklost je bila zelo razgibana. Slišni so elementi Black Sabbath, kot tudi Kate Bush, različnih pop in rock bendov, keltske glasbe ter še česa.

Izdelek bo sicer v nekaterih pogledih podoben materialu, ki ga izvajamo z Nightwish, a bo bistveno manj simfoničen.

Kolektiv Rocker.si si je Nightwish lani ogledal tudi v živo (TUKAJ si lahko preberete naš koncertopis). Z bendovim basistom Marcom Hietalo smo izvedli tudi intervju (TUKAJ).