Leonart z novo skladbo ‘Iskre v očeh’

Skupina Leonart (Foto: Leonart FB)

Neposreden, zvokovno bogat in čustveno intenziven hvalospev našim glasbenim koreninam s svežino današnjega časa. Vse to je novi singel skupine Leonart z naslovom ‘Iskre v očeh’. Za avdio produkcijo so poskrbeli Epix Production in Martin Bezjak.

Več o skupini (za intervju kliknite tukaj)

Leonart je organizem svoje vrste. Glasbeniki, ki so prej vsak za sebe preigrali številne odre, so pred sedmimi leti le združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek. Kmalu je Leonart začel dihati, rasti in se razvijati v živeč organizem. Nastala je še neslišana svežina žanrsko raznolike glasbe, ki svoje korenine najde v rocku in se nadgrajuje z besedili, ki opisujejo življenje posameznika, vpetega v urbano okolje. Težko jih primerjamo z drugimi skupinami, kar je pohvalno in hvalevredno.

Čeprav prihajajo iz Maribora in so najbolj poznani po svojem hitu ‘Moje mesto’, katerega besedilo so si sposodili od Kajetana Koviča, nikakor niso lokalni patrioti. Njihov cilj je širiti dobro glasbo povsod. Še manj pa jim je mar, v kakšen predalček jih uvrstimo žanrsko. So unikatni in prijetni, medtem ko njihova glasba ostaja osredotočena in premišljena. Druge skupine melodije zavijajo v efekte, oni pa jih ohranjajo čiste in nepokvarjene. Da lahko lepo zvenijo tudi akustično.