TORUL | predstavitev novega albuma v Kinu Šiška

Torul (Foto: Kino Šiška)

Po uspešnem albumu Reset iz leta 2016, ki je med drugim vseboval tudi mednarodni synth pop hit “Saviour of Love”, se domača zasedba Torul v maju vrača z novim, težko pričakovanim albumom Hikikomori, ki bo izšel pri nemški založbi Infacted Recordings. Bendov prepoznaven slog na plošči tokrat okrepita bas kitara in vokali vodje zasedbe, Torulssona.

Iz solo začetkov Torulssona pred več kot 15 leti synth pop zasedba Torul sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljena pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je zasedba med drugim zamenjala pevca in obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

TORUL
predprodaja 10 €, na dan 12 €, s popustom 8 €

Maja nam bodo Torul premierno predstavili svoj novi album Hikikomori, naslednika uspešnega Reset iz leta 2016. Fantje pravijo, da ima plošča “dokaj drugačen zvok od prejšnjih, čeprav je stil prepoznaven; tokrat se v skladbah prepleta manj kitar, dodana pa je bas kitara. Prav tako je na novem izdelku kar veliko Torulssonovih vokalov, kar je tudi novost.” Na albumu najdemo tudi prvo bendovo skladbo v slovenščini, kako zveni v živo, pa bomo lahko že kmalu preverili v Šiški.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.