LAIBACH predstavlja EP z naslovom ‘Love is Still Alive’

Laibach
Laibach

LAIBACH so v petek izdali novi EP z naslovom ‘Love is Still Alive‘, izdan na CD-ju in v digitalni obliki (vinilna izdaja sledi v marcu). Ob izidu so pričeli tudi z drugim delom evropske koncertne turneje, ki se je začela 21. januarja v švicarski Lozani.

PREDZGODBA

‘To je zora tretjega tisočletja človeštva. Planet Zemlja, ki smo ga nekoč poznali kot naš dom, je zdaj le mrtva skala, ki lebdi v vesolju, uničena zaradi vojn, pandemij in vsega zla, ki ga delajo ljudje. Takšna je tudi Luna, ki je nekoč služila kot odskočna deska v širno vesolje, kasneje pa se je spremenila v zatočišče za zadnje izmed nas. Zdaj ostanki človeštva tavajo v vesolju na enem samem vesoljskem plovilu, ki nosi nekaj srečnežev rešenih pred uničenjem. Odpravljajo se na Mars, kjer je nekoč že bilo življenje. Morda so izgubili svojo zgodovino in svoj planet, a dokler imajo kanček upanja in vodilno rdečo luč, ki sveti v temi, bodo pogumno šli tja, kamor ni šel še nihče – vse dokler je ljubezen še vedno živa.’

KAJ LAHKO TOKRAT PRIČAKUJEMO NA ALBUMU?

EP ‘Love Is Still Alive‘ spremlja potovanje zadnjih preživelih zemljanov po našem sončnem sistemu, v glasbenem smislu pa je to potovanje skozi nekatere ‘vesoljske’ glasbene zvrsti zadnjih desetletij. EP je tudi podaljšek zgodbe iz filma Iron Sky – The Coming Race (rež. Timo Vuorensola, 2019). Glasba zasedbe Laibach za Iron Sky – The Coming Race naj bi prav tako izšla letos, skupaj s posebej za to priložnost ustvarjeno Laibach računalniško igro.

EP ‘Love Is Still Alive’ lahko naročite TUKAJ.