HEI’AN + Their Dogs Were Astronauts @ Kino Šiška

predstavitev nove plošče HEI’AN + posebni gost: Their Dogs Were Astronauts

Post-progresivna metal zasedba Hei’An se je s pred kratkim izdanim prvencem pridružila Noctiferii, Within Destruction in drugim domačim metalcem, ki neustrašno orjejo po tujini. Obetavni novi up slovenske metal scene bo ploščo imago prvič v živo predstavil v Šiški z razširjeno zasedbo, v kateri med drugimi najdemo tudi gonilno silo benda Mrfy.

Kot posebni gost se nam bo prvič predstavil tudi Their Dogs Were Astronauts, izjemno priljubljeni prog/djent dvojec iz naše severne sosede, ki si je s pomočjo svetovnega poslušalstva nabral na milijone spletnih pretokov. ZA FENE: MetalDays, Born of Osiris, Animals As Leaders …

28.1.2023

Kino Šiška

Facebook dogodek

Album imago, plod neusahljivega ustvarjalnega uma Koprčana Matica Blagoniča in njegove zasedbe Hei’An, v kateri najdemo bobnarja Gaja Bostiča (P-Jays), basista Petra Smrdela (WCKD Nation) in kitarista Matevža Počiča (Dethrone the Corrupted), je izšel novembra.

Pod producentsko taktirko Mateja Gobca (Laibach) je nedavno nastali bend suvereno zlil trde in neizprosne metalske riffe z nežnimi, spevnimi pop melodijami in postregel z mojstrskim prvencem, na katerem slišimo tudi vokale Gregorja Štrasbergarja (Mrfy), Joeja Burasa (Born of Osiris), Oelke (Malorshiga) in Sare Jeremić (Noctiferia) ter mogočne orkestracije legendarnega Randyja Slaugha (Devin Townsend, Architects, Sleeping With Sirens).

Nič čudnega zatorej ni, da so ta edinstveni spoj dveh nasprotujočih si glasbenih svetov hlastno zagrabili tudi onkraj naših meja. Oktobra so fantje leteli v Los Angeles, kjer so v kultnem kompleksu EastWest Studios z godalnim kvartetom losangeleške filharmonije posneli posebno koncertno različico štirih skladb z albuma.

Poleg tega so podpisali tudi pogodbo z agencijo Extreme Music, ki ustvarja in licencira glasbo za uporabo na televiziji, v filmih, oglaševanju in spletnih medijih, kar pomeni, da je glasbi Hei’An odprta tudi pot v hollywoodske produkcije.

Kot posebna gosta bosta ob tej priložnosti nastopil Their Dogs Were Astronauts, progresivni in djent dvojec bratov z Dunaja. Fanta znotraj razširjenega zvočnega razpona sedem- in osem-strunskih kitar ustvarjata edinstvene, melodične instrumentale, ovite okoli čvrstega metalskega jedra. Njuna glasba ju postavlja ob bok žanrskim velikanom, kot sta Periphery in TesseracT, prislužila pa jima je tudi pohvale žanrskih poznavalcev – Djent Mag je tako pohvalil njun »mojstrsko izoblikovan in čudovit« zvok, Medium.com pa »eksperimentalne, progresivne in sveže pristope k zvoku, ki je prepogosto zastarel in repetitiven«.

Their Dogs Were Astronauts imata za sabo že vrsto studijskih izdaj, s katerimi sta si nabrala milijone spletnih predvajanj in predano poslušalstvo po celem svetu. Peterici polnopravnih albumov in prav toliko kratkometražnikom se bo leta 2023 pridružil šesti studijski album, zato lahko ob njunem nastopu v Šiški pričakujemo tudi povsem svež material.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.