Marilyn Manson – vse dosedanje obtožbe proti zvezdniku

Marilyn Manson (Foto: Trish Badger/imageSPACE/MediaPunch /IPX)

Rose McGowan, nekdanja žena Marilyna Mansona je ena izmed tistih, ki so izrazile podporo ženskam, ki so 52- letnega pevca obtožile zlorabe in napada (preberi TUKAJ). Teh ni malo in na tej točki je že jasno, da se je zvezdnik znašel v globoki luknji, iz katere se bo težko izkopal. 

Tudi, če bo zadeva šla na sodišče in bo spoznan za nekrivega, so prve posledice obtožb že tukaj. Zaenkrat je bil že odpuščen s snemanja televizijske serije ‘American Gods’. Nastopil pa naj bi tudi v prihajajoči drugi sezoni serije ‘Creepshow’, ampak bodo njegovo vlogo dali nekomu drugemu.

Poleg tega so ga odpustili pri njegovi založbi Loma Vista Recordings, kjer je snemal od leta 2015 (album ‘The Pale Emperor’). Od tega trenutka naprej ne bodo več promovirali njegovih albumov in z njim ne bodo več sodelovali.

Vsaj deset žensk je javno obtožilo Marilyna Mansona fizičnega, spolnega in psihološkega nasilja. Evan Rachel Wood je bila prva, nato pa so si sledile kar po vrsti, večinoma preko družbenih omrežij. 52-letni šok roker, katerega pravo ime je Brian Hugh Warner, je zanikal obtožbe in jih oklical za “grozljivo popačenje realnosti”, njegova razmerja naj bi bila “v celoti soglasna”.
Tukaj je seznam žensk, ki so prišle v javnost.
Marilyn Manson in Rose McGowan (Foto: Getty)

Evan Rachel Wood

Igralka ga je obtožila psihološkega manipuliranja, še iz časov ko je bila najstnica. Manson naj bi jo “zlorabljal” več let. Par se je spoznal leta 2006, ona je bila stara 18 let, on pa 36 let. Videvala sta se do leta 2010. Zapisala je: “Ime človeka, ki me je zlorabljal, je Brian Warner, svetu znan pod imenom Marilyn Manson,” je v uvodu svoje izpovedi zapisala Woodova in nato nadaljevala: “Zapeljevati me je pričel, ko sem bila še najstnica in me grozljivo zlorabljal leta in leta. Opral mi je možgane in me zmanipuliral, da sem se popolnoma podredila. Dovolj mi je življenja v strahu pred maščevanjem, obrekovanjem in izsiljevanjem.”

Ashley Walters

Fotografinja je zanj delala kot osebna asistentka, po tem ko jo je kontaktiral preko družbenega omrežja leta 2010. Tudi njo naj bi psihološko mučil, v njegovi bližini se je bala za svojo varnost. “Na začetku me je hvalil in me častil, govoril mi je, da sem mu rešila življenje. Bil je vešč maskiranja, ampak je diktiral parametre naše realnosti. Grozljivo obnašanje, zblojeni scenariji so postali normalizirani. Počutila sem se kot njegova last, ker me je ponudil kot spolni užitek svojim prijateljem ali poslovnim partnerjem. Izoliral me je od prijateljev in družine, pogosto je bil nasilen. Metal je steklene pladnje in težke predmete.”

Sarah McNeilly

Fotomodelka pravi, da jo je Manson zvabil k sebi kot “popoln fant”, kmalu pa se je spremenil v nasilnega partnerja, ki naj bi jo izoliral od prijateljev. Zaklenil naj bi jo v sobo in se nad njo verbalno znašal tudi po ure in ure. “Čustveno sem bila zlorabljena. Teroriziral me je in grozil. Zaklenil me je v sobo, če sem bila poredna, kot je temu rekel, včasih pa sem morala poslušati, kako je zabaval druge ženske. Vrgel me je ob zid in mi grozil, da mi bo razbil obraz s kijem za baseball. Slišala sem zgodbe o tem, kako so ženske želele spregovoriti resnico, nakar so našle umorjene svoje hišne ljubljenčke. Poleg tega je dostikrat zrežiral probleme ali pa je skrival predmete, da bi imel razlog za nasilno vedenje.”

Marilyn Manson (Foto: Amy Harris)

Scarlett Kapella

Kapella ga je javno obtožila čustvenega, fizičnega in spolnega nasilja, po tem ko sta se spoznala leta 2011 v Mehiki. “Spoštovala sem ga kot umetnika in sem bila navdušena nad tem, da je želel sodelovati z mano. Želel me je naslikati. Ampak spremenil se je od šarmantnega do pošastnega. Izkoriščal je razmerje moči in nadzoroval je, kdaj lahko govorim, kakšne obleke nosim in katero barvo šminke imam na sebi.”

Gabriella

Pod psevdonimom je objavila na Instagramu, kako jo je Manson nekoč zvezal in ji ni pustil spati ter jo silil v jemanje drog. Skupaj naj bi bila šest mesecev. Zapisala je tudi, da se je na neki točki skušala ubiti. “Spoznala sem ga oktobra 2015 v zaodrju. Bila sem stara 22 let, on pa 46 let. Drugič, ko sva bila skupaj, je v hotelu razbil kozarec za vino in zahteval, da skleneva krvni pakt. Porezal nama je dlani. Po dveh tednih mi je rekel, da me ljubi. Nato me je povabil na turnejo po Evropi. Nimam lepih spominov na to turnejo, ker je šlo vse samo še navzdol. Večkrat me je zvezal in me posilil. Rekel mi je, da sem zmešana, da sem avtistična. Norčeval se je iz moje rase. Večkrat se je hvalil, da je član MS 13 tolpe in da lahko naroči moj umor.”

Marilyn Manson in Rose McGowan (Foto: Getty)

Ashley Lindsay Morgan

Igralka in fotomodelka je Mansona prvič spoznala leta 2009. Njuno razmerje naj bi hitro postalo temačno. “Bila je zloraba, spolno nasilje, fizično nasilje in prisila. Še vedno čutim posledice, do danes imam nočne more. Če sem kdaj zaspala pred tretjo uro ponoči, me je vrgel iz hiše skorajda golo. Govoril je o rezanju in o tem, da bi me zakuril, svojo pest je dal v moja usta. Še vedno to počne in rotira dekleta.”

Torii Lynn

Lynnova v Los Angelesu vodi trgovino z oblačili in pravi, da je izkustila Mansona iz prve roke. “Leta sem potrebovala, da sem dojela, kaj mi je storil. In ljudem, ki jih imam najraje na svetu. Manson zlorablja dekleta.”

Chløë Black

Glasbenica pravi, da je bila z Mansonom pred desetimi leti. “Izrekel je veliko rasitičnih stvari, nato pa se je smejal, če sem se razjezila. Posmehoval se mi je, če sem poslušala črnsko glasbo. Ko pa se je razjezil, je postal žival. Metal je kozarce v steno. Nekega večera sem res mislil, da me bo ubil. Zaupal mi je nekaj zelo temačnega, nasilnega in kriminalnega, da si nisem mislila, da bom zapustila hišo živa.”

Louise Keay Bell

Umetnica in pisateljica je obtožila Mansona čustvene in finančne zlorabe, ki je trajala več let, od njenih 19 let. “Zgledovala sem se po njem, on pa je izkoristil moje zaupanje. Izkoristil me je, čustveno in finančno. Nato me je skušal kontrolirati,” je zapisala na Instagramu. “Ko sem spregovorila o tem, so me nadlegovali preko spleta, ljudje povezani z njim.”

Love Bailey

Modna stilistka je zapisala, da je Manson na snemanju leta 2011 izvlekel pištolo. “Šla sem do njega domov, da se pripraviva na snemanje. Stara sem bila 20 let in bila sem naivna. Videla sem, da je imel tam punco, bila je popolnoma pijana. Mogoče je vzela tablete. Ni bila pri sebi, komaj je hodila. Poškodovala si je kolena in Marilyn se ji je smejal. Odhitela sem, da bi ji pomagala, nakar je potegnil ven pištolo, jo prislonil na moje čelo in rekel: “Ne maram lezbijk.” Nato se je začel smejati na agresiven in temačen način. To ni bila šala. V tistem trenutku sem se počutila čisto brez moči. Tako dolgo sem bila tiho, ampak zdaj je čas.”

Charlyne Yi

Igralka pravi, da jo je Manson leta 2018 nadlegoval, vključno z nekaj drugimi ženskami na snemanju serije ‘House’. Manson naj bi govoril neprimerne spolne opazke, klical naj bi jo ‘China man’. “Podpiram ženske, ki so preživele Mansona. Pred tremi leti sem izkusila njegovo spolno nadlegovanje in belo premoč nad mano. Takrat sem šla z družbenih medijev, ker sem prejemala grožnje.”