Kino Šiška napoveduje …

The Strange (Foto: Kino Šiška)

Tik pred prazniki še tri napovedi in kratka notica, da je tudi koncert lahko darilo. Potem pa dva tedna mir. Če ste tik pred prazniki v paniki, ker še nimate darila za prijatelje, mamo, znance – strah je odveč, Kino Šiška in galerija DobraVaga imata darilne bone. Kako do njih – klikni tu.

THE STRANGE + Malamor
20. 02. 2019 / sre / 20:00 / Komuna

Zasedba The Strange je na začetku tisočletja nastala kot skupni projekt članov priznanega hrvaškega surf rock benda The Bambi Molesters in v Sloveniji udomačenega seattelskega glasbenika Chrisa Eckmana (ex-The Walkabouts). Navkljub odličnemu prvencu Nights of Forgotten Films (2004), ki je požel odobravanje svetovnih medijev, kot so Pitchfork, Rolling Stone in Mojo, ter uspešni promocijski turneji, na kateri se je zasedbi pridružil član R.E.M. Scott Mccaughey, je minilo kar 14 let, preden se je zasedba zopet zbrala na kupu.

ZA FENE: CALEXICO, TINDERSTICKS, QUENTIN TARANTINO …
altin gun

ALTIN GÜN, 24. 02. 2019 / ned / 20:00 / Komuna

altin gun

Mednarodna naveza Altin Gün, ki združuje glasbenike turškega, nizozemskega in indonezijskega porekla, kar je čutiti tudi v njenem zvoku, je nastala na pobudo basista Jasperja Verhursta. Ta se je ob obisku Istanbula tako navdušil nad turškim psihedeličnim folk rockom iz šestdesetih ter sedemdesetih let prejšnjega stoletja oziroma izvajalci, kot so Baris Manço, Selda Bağcan, Erkin Koray in seveda “turški Bob Dylan” Neşet Ertaş, da je po povratku v Amsterdam zbral ekipo glasbenikov in začel posodabljati turško glasbeno dediščino za nove generacije.

ZA FENE: GAYE SU AKYOL, DRUGA GODBA, KHRUANGBIN …

SÓLSTAFIR, 21. 03. 2019 / čet / 20:00 / Katedrala

Iz blackmetalskih začetkov pred skoraj 25 leti je danes štiričlanska zasedba Sólstafir prerasla v še enega od pravljičnih glasbenih izvozov Islandije – nič čudnega, da jih mnogi opisujejo kot “metalske Sigur Rós“. Po prelomnih ploščah Svartir Svandar (2011) in Ótta (2014), ki sta se zavihteli na vrhove žanrskih lestvic najboljših plošč leta, je bend leta 2017 pri založbi Seasons of Mist izdal bržkone svojo najboljšo ploščo do zdaj, Berdreyminn.

ZA FENE: ALCEST, MYRKUR, SIGUR ROS …