King Foo z novo skladbo ‘The Numbers R weird’

Skupina King Foo že ustvarja nov studijski album. (FOTO: Max Petač)
Skupina King Foo že ustvarja nov studijski album. (FOTO: Max Petač)

V tem revolucionarnem času so vsi umetniki, glasbeniki, ustvarjalci postavljeni v kotiček eksistencialne nepredvidljivosti.

S skladbo želeli nasmejati oboževalce

Prepuščeni sami sebi, iščejo nove različice sebe in svoje moči. Ker je v ustvarjalni dimenziji vse mogoče, se nekateri glasbeniki prepustijo višjim silam, da jih vodijo k razkrivanju bitja in odgovore podarijo glasbi.

V pripravi novega albuma, se KiNG FOO-ji soočajo s spremembami tega obdobja in z vprašanji o življenju, zavesti, sistemu ter resnici.
Začeli so s skldabo ‘Rock the Sound’, nadaljevali pa z ‘Beautiful world’, ‘Puno i Mnogo’ in fantastično 3D animacijo za pesem ‘We could’.

The Numbers R weird’ je nova pesem skupine KiNG FOO, ki še naprej preseneča z avtentičnim zvokom. Drugačen ritem, svetovni aranžma in besedilo, ki spodbuja k razmišljanju. Ali v tem času sprememb in revolucije, resnično vemo in vidimo prav vse? Kaj se dogaja v univerzumu in kako vpliva na našo zavest, ki se nenehno širi? Ali iskreno skrbimo za naravo, živali in ljudi? Kaj če je vse drugače kot si mislimo in kako bomo to sprejeli?

Matej Sušnik, Peter Hudnik, Rok Golob in Aleksandra Josić, člani benda KiNG FOO, po uspešnem albumu ‘GalaXie’ zaključujejo drugi album in se ne ustavljajo samo v enem žanru in zvoku. V skladbi ‘The Numbers R Weird’ je skupina podarila zadnji refren vsem glodalcem, ki so jim dragi, ljubki in jih v tem obdobju najbolj nasmejijo.