David Ellefson razkril nekaj novosti o novem Megadeth albumu

Megadeth: David Ellefson in Dave Mustaine
David Ellefson in Dave Mustaine - foto: Santiago Bluguermann

Med nedavnim klepetom za Metal Rules je basist David Ellefson razkril, da se strinja in odobrava z materialom. Izjavil je: “Lahko bi album izdali kot instrumentalni CD in bila bi neverjetna prog-metal plošča. Bilo jo je prijetno poslušati.”

Med klepetom je David Ellefson pohvalil Dirka Verbeurena, ki s skupino nabira svoje prve izkušnje s snemanjem albumov, potem ko se je pridružil skupini na njihovi turneji za album Dystopia.

“Dirk je bil orožje v arzenalu, ki smo ga resnično želeli čim bolj prikazati,” je dejal Ellefson.” Dosedanje bobnanje v Megadethu je vedno potekalo na zelo visokih standardih, saj so v skupini delovali eni od najboljših bobnarjev – Gar Samuelson, Nick Menza, Jimmy DeGrasso in Chris Adler. Dirk je fant, ki je odličen pisatelj, ki piše riffe in dele za bobne, zabavno pa ga je bilo spodbujati k stvarem, ki jih je bilo skoraj noro nemogoče igrati, a so bile zanj enostavne.”

Dodal je: “Super je, če imamo v skupini ljudi, ki jim lahko postaviš karkoli predse in lahko to zaigrajo. To stvari dvigne na drugo raven. Prisluhnili smo vsem skladbam in bili odpihnjeni.”

Februarja je Dave Mustaine razkril, da so bila besedila že narejena za novo ploščo, zbadal nas je pa tudi z izjavo, da bo na prihajajoči izdaji tudi priredba in dodal, da je bil nad izbiro “precej navdušen”. V začetku aprila je razkril, da pripravlja vokale za novi Megadeth album, zdaj pa smo dobili nekaj vpogleda v to, kaj lahko pričakujemo od prihodnje izdaje.

V začetku januarja je Mustaine tudi razkril, da ima album delovni naslov The Sick, The Dying and the Dead, čeprav je priznal, da se lahko spremeni. Predvajal je tudi avdio posnetek glasbe, s katero je delal med Rock ‘n’ Roll Fantasy Camp Masterclass.

Zaenkrat pri skupini še niso razkrili uradnih naslovov ali načrtov za izdajo, vendar kot kaže zaključujejo svojo novo ploščo.