Judas Priest začenjajo s pripravami novega albuma

Richie Faulkner (FOTO: Janez Pelko)

Kitarist zasedbe Judas Priest Richie Faulkner je na socialnem omrežju Twitter razkril, da zasedba začenja s pripravami novega albuma. S pripravami za izdajo naslednika plošče Firepower, ki je izšla leta 2018:

Naslednji mesec se bom dobil z Glennom [Tipton] in Robom [Halford]. Skupaj bomo začeli s pripravo besedil in ostalih stvari. V arzenalu imam zelo veliko idej, na katerih sem delal zadnje čase. Komaj čakam, da se srečamo, in vidimo, kaj bo nastalo.

Judas Priest se bodo letos podali na turnejo, s katero se bo zasedba poklonila svoji 50-letnici. O prihajajoči seriji koncertov je Rob Halford v pogovoru z Lano Morgan (Milwaukee, 102.9 The Hog) povedal:

Načrtujemo izvedbo skladb z vseh albumov. Od ‘Rocka Rolla’ do ‘Firepower‘. Projektu se posvečamo že nekaj časa. Vsa produkcija in podobne stvari. Zdaj prehajamo v fazo izbora pesmi. Zelo verjetno bomo izvedli tudi nekaj pesmi, ki jih še nismo. Nikoli.

Obeta se nam odlična turneja. Komaj čakam.

Judas Priest so v Sloveniji nazadnje nastopili leta 2018, ko so obiskali tolminski festival MetalDaysKoncertopis lahko preberete TUKAJ. Na festivalu je za naš portal spregovoril bendov kitarist Richie FaulknerTUKAJ. Ne pozabite, zasedba se bo letos ustavila tudi v ljubljanskih Stožicah.