Jonathan Davis (KoЯn) spregovoril o smrti žene

Jonathan in Deve Davis. (FOTO: MetalSucks)
Jonathan in Deve Davis. (FOTO: MetalSucks)

Frontman nu metal zasedbe KoЯn Jonathan Davis je po smrti žene, s katero sta bila sicer v ločitvenih postopkih in nista več živela skupaj, podal izjavo za javnost.

 

Imela je hude duševne težave

Deven Davis je umrla v petek, 17. avgusta, stara pa je bila le 39 let. Vzrok smrti nekdanje manekenke še ni znan. Ni pa skrivnost, da je Deven rada zlorabljala prepovedane substance, zaradi prekomernega uživanja drog pa se je poskušala večkrat tudi zdraviti.


Jonathan
je zapisal: ‘V zadnjih nekaj dneh se je veliko špekuliralo o tem, kaj se je v resnici zgodilo glede smrti moje žene Deven, sam pa bi rad, da je moj glas slišan. V zadnjih desetletjih je bila moja žena zelo, zelo bolna. Imela je resne duševne motnje, njena zasvojenost pa je bila le stranski učinek. Ljubil sem jo z vsem, kar sem. Ko je bila resnično ona, je bila neverjetna žena, neverjetna mati in neverjetna prijateljica. Deven je imela veliko srce in nikoli ne bi namenoma prizadela svojih otrok, ali kogarkoli drugega, ki ga je imela rada. Bila je neverjetno negovalna, darujoča, ljubeča in zabavna oseba. Bila je polna življenja in radosti, in vse bi storila, da bi to delila z ljudmi, ki so jo obdajali. Dolgo sem skušal prekrivati, kaj se v resnici dogaja, zato, da bi jo zaščitil. Glede na tragedijo, ki se je zgodila moji družini, čutim, da je zdaj čas, da delim resnico z vami. Ona je razlog, zakaj se tako močno zavzemam za tiste, ki se borijo z duševnimi motnjami. Rad bi, da je njena zgodba inspiracija za ljudi, da bi prišli po pomoč in da se ne bi bali in skrivali zaradi svoje bolezni. Če poznaš, koga z duševnimi težavami, imej sočutje in se zavedaj, da niso slabi ljudje, ampak trpijo. Želim si spremembe. Želim, da se zakonodaja v Kaliforniji spremeni, da bi ljudje, kot sem jaz, lahko pomagali drugim ljudem, ki pomoč potrebujejo. Kako naj nekdo, ki je bolan sploh ve, da potrebuje pomoč? Ni bila dovolj dobro, da bi vedela, kako bolna je v resnici in ni bila sposobna poiskati pomoći zase, ki bi jo resnično potrebovala. To se ne bi smelo dogajati drugim materam, ali komurkoli. Vse bi dal, da bi imel priložnost, da bi jo lahko znova objel. Vse bi dal za svoje otroke, da bi dobili nazaj mamo. Zaupam temu, da je zdaj našla svobodo od svoje bolezni in končno živi v miru. Deven, rad te imam. Nikoli ne bom ljubil nikogar na takšen način, kot sem ljubil tebe in nikoli se ne bom soočil s tem, da sem te izgubil. Obljubim, da bom naredil vse, kar je v moji moči, da najina sinova vzgojim na pravo pot, da ju naučim kaj je prava vrednost in, da prekinem z zlorabami, ki sva jih oba doživela v otroštvu. Naredil bom vse kar lahko, da bom v tvojem spominu v prihodnosti uresničil vse tvoje spomine. Tattoo na dnu tvojega hrbta je besedilo, ki sem ga napisal, ko sva se začela dobivati in pravi: ‘Tudi po smrti, bom na tvoji strani, ljubezen moja.’ Prisežem, da nekoč, ko bom končal svoje potovanje na Zemlji bom spet ob tebi, Ljubim te, Luber.’

Leta 2016 je Jonathan sprožil ločitveni postopek od žene Deven, kot razlog pa je navedel ‘nezdružljive razlike’.