Demolition Group z novo ploščo v Škofji Loki!

Demolition Group (FOTO: Mateja Gašperin)
Demolition Group (FOTO: Mateja Gašperin)

Tudi letos bomo v okviru največjega škofjeloškega festivala Pisana Loka doživeli kar nekaj izvrstnih koncertov. Eden izmed njih je zagotovo nastop kultne skupine Demolition Group, ki je v svojem več kot tridesetletnem glasbenem popotovanju pomembno vplivala na izoblikovanje lokalne alternativne underground glasbene scene.

Predstavili bodo aktualni album

Demolition Group so namreč ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona, v zadnjem obdobju pa tudi elektronike. Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja ter čedalje večje atomizacije družbe. Novi album ‘Pojdiva tja‘ sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna ‘Planet starcev’ in ‘Zlagano sonce’, še vedno pa skozi glasbo, tekste in pojavnost ohranja kritičen odnos do dogajanja okrog nas.

25. avgusta bodo nastopili na festivalu Pisana Loka.
25. avgusta bodo nastopili na festivalu Pisana Loka.

Kljub nekaterim spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Gregel Tomi in Ivica Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

V veličastnem ambientu na dvorišču Bara Freising na škofjeloškem gradu bodo udarni ritmi skupine zagotovo slišati še bolje, glasneje in bolj doživeto, zato koncerta ne gre zamuditi!

V primeru dežja bo dogodek potekal v MKC Pri Rdeči Ostrigi.

Vstopnice v predprodaji: 6€ dijaki/ 8€ ostali | 10€ na dan koncerta. Vstopnice si lahko zagotovite na kudjadran.si ali na blagajni pred dogodkom.