Steven Tyler (Aerosmith) z odvetniki nad Donalda Trumpa

Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Steven Tyler, pevec skupine Aerosmith. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

Odvetniki, ki zastopajo glasbenika Stevena Tylerja (Aerosmith) so v Belo hišo predsedniku Donaldu Trumpu poslali pismo, v katerem mu sporočajo, da naj preneha uporabljati skladbo ‘Livin’ On The Edge‘ skupine Aerosmith na mitingih.

Aerosmith že leta 2015 z odvetniki nad Trumpa

Trump se je pred dnevi namreč mudil v West Virginia’s Charleston Civic Centru, ob njegovem vstopu v areno pa je igrala uspešnica ‘Livin’ On The Edge’ iz leta 1993, kar pa očitno pevcu skupine Aerosmith ni bilo najbolj všeč.

Variety poroča, da je Tylerjeva odvetnica Dina LaPolt obtožila Belo hišo za ‘namerno kršitev pri predvajanju pesmi, ki so jo napisali pevec Tyler, kitarist Joe Perry ter producent Mark Hudson.

Steven Tyler se s politiko Trumpa več kot očitno ne strinja. (FOTO: Aleš Žnidaršič)
Steven Tyler se s politiko Trumpa več kot očitno ne strinja. (FOTO: Aleš Žnidaršič)

V pismu je navedeno, da predvajana skladba v javnosti daje napačen vtis, da naj bi s tem dejanjem pevec skupine Aerosmith podpiral ameriškega predsednika.

To pa ni prvič, da sta si skupina Aerosmith in predsednik Trump prišla navzkriž. Že leta 2015 je predsednik Trump na mitingih v Alabami in Georgiji uporabil njihovo skladbo ‘Dream On‘. Tudi takrat je skupina Aerosmith najela odvetnike in se podala v sodni boj.

Sicer pa se s politiko Donalda Trumpa ne strinjajo številni glasbeniki. V preteklosti so že Rolling Stones in Queen dejali, da njihova glasba na noben način ni povezana s Trumpom.