Je Elton John nekaj ‘zakuhal’ z Metallico?

Sir Elton John (FOTO: Elton John Facebook)
Sir Elton John (FOTO: Elton John Facebook)

V zadnji epizodi oddaje Elton John’s Apple Music 1 ‘Rocket Hour’ je spregovoril sir Elton John in povedal, da je skupaj z Metallico ‘posnel nekaj’.

Njegova izjava ni povsem jasna

Elton John je dejal: ‘Nekaj sem naredil z Metallico. Med popolnim zaprtjem, sem ustvarjal tudi z virtualno skupino Gorillaz in podobnimi. Nisem ustvarjal nič Elton materiala, sem pa ustvarjal odlične stvari z drugimi ljudmi.’

Ni povsem jasno, ali se je Elton John s to trditvijo skliceval na sodelovanje z Miley Cyrus, ki je povedala, da bo posnela album priredb skupine Metallica in da bo pri tem projektu sodeloval tudi Elton John. V njeni različici skladbe ‘Nothing Else Matters‘ bo John namreč igral klavir, kar je tudi potrdila januarja v intervjuju.

Septembra 2018 je imela Metallica dva koncerta skupaj s simfoničnim orkestrom San Francisco Symphony v Chase Centeru, očitno pa je bil na koncertu prisoten tudi sir Elton John, saj je bobnar Lars Ulrich objavil njuno skupno fotografijo in ob tem zapisal: ‘Poleg navdiha, sem večer preživel v družbi enega najboljših tekstopiscov in estradnikov … Elton, hvala za tvojo velikodušnost in odlične vibracije!’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lars Ulrich (@larsulrich)

Elton John pa je lani svoj kreativni pridih dodal tudi na albumu ‘Ordinary Man‘ legendarnega Ozyyja Osbournea. Za istoimensko skladbo je namreč odigral klavir ter vokale.

Januarja pa je v intervjuju za Classic Rock Ulrich razkril, da Metallica dela konkretne premike. Fantje naj bi se resno poglobili v pisanje skladb za naslednjika albuma ‘Hardwired… To Self-Destruct‘ (2016). Zadnji šest do osem mesecev naj bi Metallica virtualno, a zelo resno ustvarjala nov plošček. Priznal pa je, da so se srečali z nešteto tehničnimi težavami, ki so upočasnile njihov napredek.