Spoznajte emancipirano Ano Ferme in skladbo Sama

Ana Ferme
Foto: Matic Kremžar

Pevka in igralka Ana Ferme, ki jo poznate tudi iz muzikalov Cvetje v jeseni in Brilijantina, tuji pa ji niso ne nastopi z big bandom ne MMS in EMA, dviguje prestavo z Jernejem Kržičem, soustvarjalcem hitov Nine Pušlar, Raiven, Neishe, Neomi

Mogoče ob imenu Ana Ferme še ne zastrižete z ušesi, je pa mlada Mestinjčanka v njih že dolgo prisotna kot glas največjih domačih glasbenih uspešnic in muzikalov. Že pol desetletja na odrih spremlja Nino Pušlar, igrala je v dveh udarnih muzikalih, ob številnih koncertih pa je že posnela tudi kakšno skladbo in videospot.

A vse to je bila le uvertura v letošnjo pomlad, v katero vstopa v višji prestavi in – sama. To sicer ni čisto res, saj je istoimensko pesem ustvarila s preklajenim producentom Jernejem Kržičem ter njegovo zasebno in glasbeno boljšo polovico Katjo Sever Kržič.

“Ustvarjanje je bilo kar dolgo in zahtevno, a ker sem delala s svojo ‘glasbeno družino’, so bile ure v studiu prijetne, ob tej super pesmi pa smo ustvarili tudi kup lepih spominov. Jernej si je vzel res veliko časa. Nisem si predstavljala, da bo snemanje in piljenje pesmi tak zalogaj. S Katjo smo postavili glavni in spremljevalne glasove, nato pa je sledilo snemanje. Moške vokale je odpel Mitja Bobič, s katerim spremljava Nino in je soustvaril že mojo prejšnjo pesem, akustične inštrumente pa je posnel Miha Gorše. Vsem sem neizmerno hvaležna,” pravi Ana, ki pesem ‘Sama’ že predstavlja na radiih, najdete pa jo tudi na platformah za poslušanje in prenos glasbe.

Pa še nekaj besed o videu

Energično pesem spremlja temu primeren videospot, ki so ga posneli v Celju: “Snemanje je bilo predvsem zabavno, pozitivno in razgibano. Vesela sem, da sem sodelovala s Tino Novak in Janom FIlipom Jordanom Frangešem, ker sta polna sveže energije, dobrih zamisli, predvsem pa sta poslušala moje želje in mi prišla naproti s svojimi idejami. Povrh vsega pa sta še krasni osebi! To pa šteje največ.”

Glavna zvezda videa pa pravzaprav ni emancipirana 25-letnica, sicer tudi velika ljubiteljica živali in dolgih motorističnih pobegov, ampak njeni dve psički. “Tako se je pač izšlo,” pove v smehu Ana in razkrije, da je na snemanje pripeljala za do roba poln kombi rekvizitov, od miz in stolov do luči in rož … “Naložila sem vse, kar bi nam, glede na prvotno idejo, lahko na snemanju prišlo prav. Na koncu pa smo zgodbo zapeljali čisto drugam in od vseh tistih stvari uporabili natančno en poseben stol.”

Ana Ferme
Foto: Matic Kremžar

Zgoščeno o Ani Ferme

25-letna Mestinjčanka Ana Ferme je pred pesmijo ‘Sama’ že opozorila nase s singlom ‘Na pogled’, nastopala v hit muzikalih ‘Cvetje v jeseni’ in ‘Briljantina’, ob številnih koncertih in vodenju prireditev pa je že pol desetletja tudi spremljevalni vokal Nine Pušlar.

Pevske izkušnje je nabirala v lokalnem okolju, na domačih in tujih festivalih, po večletnem delu z Marto Zore pa zdaj glas pili v celjskem BK Studiu. Med njenimi številnimi koncerti velja izpostaviti nastope v Šmarju pri Jelšah, večkrat tudi s tamkajšnjim big bandom.

Igralske odre je prvič preizkusila v srednješolski postavitvi muzikala Mamma Mia, vloga v hitu Cvetje v jeseni (čez 170 ponovitev) pa ji je prinesel povabilo v skupino Nine Pušlar in zdaj pa je že pol desetletja nepogrešljiv člen njene ekipe. Leta 2017 je na Emi nastopila z Leo Sirk in Clemensom, zapela, zaplesala in zaigrala pa tudi v muzikalu Briljantina. Predlani je z Mitjem Bobičem in Markom Hrvatinom (soavtorja Rok Lunaček in Jan Baruca)  posnela pesem ‘Na pogled’.