Imperij: Vampirji na ljubljanskih ulicah

Skupina Imperij (FOTO: Marko Duplišak)
Skupina Imperij (FOTO: Marko Duplišak)

Skupina Imperij po izdanih pesmih ‘Lutke‘ in ‘Žalostna‘, predstavlja novo pesem ‘Gospodar noči‘ z aktualne plošče ‘Lutke‘, ki je izšla oktobra 2018.

O videu ‘Gospodar noči’

Zasedba Imperij se v pesmi poigrava z vampirsko tematiko, ideja za pesem pa je nastala predvsem zaradi poplave televizijskih in filmskih produkcij na to temo.

Po raznih legendah bi naj ljudi na vampirjih privlačilo vse (glas, obraz, vonj, …). Vampirji so v naši kulturi graciozni, karizmatični, uglajeni, po drugi strani pa temačni in prihajajo v spremstvu smrti in samote. Skozi liriko in glasbo se je skupina želela izogniti šundovskemu pridihu tematike, dolgim čekanom, pitju krvi, česnu, krstam in ostalim morbidnim klišejem, ohranili pa so vampirsko eleganco, romanco, manipulacijo ter skozi medene poljube in nežen ugriz, pogled v onostranstvo in nesmrtnost.

Glede na to, da je pesem mistična, je možnosti za interpretacijo ogromno. Vseeno pa je eno od sporočil pesmi: ‘Dekleta, ponoči ni varno hoditi sam okoli. Lahko se zgodi, da vas dobi gospodar noči,’ so o svojem novem videospotu povedali člani zasedbe Imperij.