Bordo in Fed Horses na Orto festu

Tomaž Štular (Foto: Jani Ugrin)

V torek, 2. aprila, bosta glasbene moči v sklopu že 20. ORTO festa združili zasedbi Bordo in Fed Horses.

Za uvod v večer bo poskrbel Tomaž Štular, ki je kot Bordo v lanskem letu ustvaril in izdal album Medzvezdje, minuli teden pa postregel s prav posebno različico skladbe skupine Radiohead. Debitantski album ponudi enajst songov, med katerimi so tudi Odplešiva, Predaleč za nas, Osamljen in Bos, Zakaj? in druge. “To ni konceptualni album. Je prerez triletnega ustvarjanja, skupek singlov z družbeno kritičnim nastavkom, ki se združijo v medzvezdje vseh sodelujočih na albumu. Izredno lepo potovanje, ki mu zaenkrat ni videti konca.” pravi Tomaž, ki je po desetletju ustvarjanja s skupino The Tide šel na novo pot.

Logaški četverec Fed Horses, ki se kali že od leta 2014, se je lani s skladbo Sinner nepremično usidral na radijske valove, saj je bila to druga največkrat predvajana pesem na Valu 202. Pišejo zgodbo alternativnega country melosa, uživajo v odkrivanju novih zvokov, njihovem prepletanju in ustvarjanju nove avtentične glasbe, skozi vplive Velikih ameriških planjav. “S svojevrstnim »johnnycashovskim« rockom bi lahko igrali na Rodeu, elitni pokušini viskijev ali na motorističnem srečanju. Fantje in Dolly Parton, pardon, Urška na vokalih, so pokazali velik potencial, ki ga prinaša njihova tehnična dovršenost in zanimiv pristop h country glasbi, ki je pri nas praktično ni,” je zapisal novinar Jaša Lorenčič.

Po tem ko so se uspešno predstavili na izboru EMA 2019 s skladbo Ti ne poznaš konjev, so pred tednom dni oboževalce skozi videospot za skladbo Try spustili v zakulisje njihovega sveta.

Vstopnice so v prodaji na www.mojekarte.si ter na spletni strani Orto bara.

  • Cena vstopnice v predprodaji je 10 EUR. Na dan konceta 12 EUR.