Hči Glenna Tiptona bo tekla maraton v dobrodelne namene

Glenn Tipton (FOTO: YouTube)
Glenn Tipton (FOTO: YouTube)

Hči kitarista Glenna Tiptona, ki je skupino Judas Priest februarja lani moral zapustiti zaradi Parkinsoove bolezni bo marca v Barceloni tekla na maratonu, in sicer v dobrodelne namene. Izkupiček denarja bo namenila fundaciji Glenn Tipton Parkinson’s Foundation.

Tudi vi lahko darujete

Glenn Tipton je lani iskreno spregovoril o svoji bolezni in se umaknil z velikih odrov, občasno pa se je še vedno pridružil skupini Judas Priest in z njimi odigral nekaj skladb.


Karina Greenin, hči Glenna Tiptona pa se je odločila, da bo s tekom na maratonu očetovi fundaciji priskočila na pomoč: ‘Kot mnogi veste, ima moj oče Parkinsonovo bolezen. To vpliva na številne vidike njegovega življenja in na žalost ga je nedavno prisililo, da se umakne s turneje – tresenje povzroča težave pri usklajevanju, kar pa mu zmanjšuje hitrost in natančost igranja kitare. Moj oče je vedno borec in ima neverjetno pozitiven odnos in se trudi premagati to kruto bolezen.’

Dodala je še: ‘Judas Priest so v njegovo čast ustanovil fundacijo The Glenn Tipton Parkinson’s Foundation – vsi prihodki od fundacije bodo šli neposredno za novo pionirsko zdravljenje, imenovano MR vodena in osredotočena ultrazvočna talamotomija, ki je že v zgodnjih fazah imela velik uspeh. Oče je pripravljen pomagati drugim ljudem, ki se borijo s to boleznijo in bi jih pri tem rad podprl. Jaz bom sodelovala na maratonu v Barceloni in bom tako poskusila zbrati nekaj sredstev. Vse donacije so zelo dobrodošle!’

Maraton v Barceloni se bo odvijal v nedeljo, 10. marca 2019, če pa bi tudi sami radi darovali nekaj denarja to lahko storite TUKAJ.