Glenn Tipton (Judas Priest) z iskreno izjavo o svoji bolezni

Glenn Tipton ima Parkinsonovo bolezen.
Glenn Tipton ima Parkinsonovo bolezen.

Kitarist priljubljene zasedbe Judas Priest, Glenn Tipton je podal javno izjavo glede Parkinsonove bolezni in se ob enem zahvalil vsem oboževalcem, prijateljem, glasbenikom in kolegom iz zasedbe Judas Priest za vso deležno podporo.

 

Glenn Tipton z iskrenim zapisom

Februarja je v javnost pricurljala žalostna novica, da se Glenn Tipton bori s Parkinsonovo boleznijo, zaradi česar se je tudi odločil, da bo storil korak nazaj in izpustil večino koncertov v sklopu turneje ‘Firepower‘ skupine Judas Priest. Namesto njega bo vlogo prevzel producent in kitarist Andy Sneap.

Tipton pa je te dni na svoji uradni spletni strani podal izjavo glede svojega zdravja in se zahvalil oboževalcem, prijateljem in glasbenim kolegom, ki ga še vedno podpirajo.

Judas Priest prihajajo v Slovenijo.
Judas Priest prihajajo v Slovenijo.

Tipton je zapisal: ‘Od zdaj mnogi veste, da zaradi zdravstvenih težav ne bom prisoten na turneji skupine Judas Priest. Zelo mi je žal, a pred štirimi leti so mi diagnosticirali Parkinsonovo bolezen in takrat mi je specialist zaupal, da zanjo trpim že več kot 10 let. Vedel sem, da je nekaj narobe z mojo koordinacijo in tekočim igranjem, vendar sem delal na tem in se boril. Imam dobre in slabe dneve in zaradi tega nikoli ne bi želel ogroziti najboljšega metal banda na svetu. Zato sem se na zadnjih vajah odločil, da odstopim, namesto mene pa bo vstopil Andy Sneap. On je odličen fant in prepričan sem, da bo vrhunsko opravil svoje delo – prepričan sem, da bo skupina še močnejša kot kadarkoli. Bil sem deležen številčne podpore in ljubezni drugih glasbenikov in oboževalcev vsega sveta, mnogo mojih prijateljev je ‘metalskih manijakov’. To ni moj konec – še vedno sem sposoben pisati in snemati in v najboljših dneh se lahko celo priključim skupini in odigram nekaj pesmi. Z novimi zdravili in napredkom vsi vemo, kaj mi prinaša prihodnost. Ena stvar pa je zagotova – vedno bom vključen kot del Judas Priest. Čisto za konec pa še največja zahvala Robu, Richiu, Ianu in Scottu, ki so mi stali ob strani in podprli vsako mojo odločitev.’