Hamo & Tribute 2 Love letos nominirani kar v dveh kategorijah

Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)

Akademija Zlata piščal je tudi letos pripravila aktualen odsev domače glasbene ustvarjalnosti. Hamo & Tribute 2 love, so bili tokrat nominirani kar v dveh kategorijah. Lansko letno lovoriko Izvajalec leta so uspeli prenesti v nov krog, za češnjo na torti pa je nominacija padla še v kategoriji Album leta, torej aktualni album ‘3p‘, ki ga tako kritiki kot publika izpostavljajo kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let.

Hamo & Tribute 2 love bodo imeli koncertno poletje

‘Veseli nas, da naše delo ne ostane spregledano tudi s strani stroke. Hvala Akademiji za nominacijo in hvala vsem, ki nas poslušate. Obljubimo, da bomo še naprej  delali po nareku lubezni,’ je po podelitvi še povedal Hamo.

Hamo & Tribute 2 Love imajo za seboj dvanajst let dela, vztrajnosti, kreativnega ustvarjanja in tri studijske albume – ‘Dve’ (2013), ‘Pol’ (2015) in aktualni ‘3p’ (2017), ki so ga predstavili novembra lani. Na albumu so uglasbili potovanje po vseh odtenkih in zablodah lubezni, ki so v blues rockovski embalaži požele odlične kritike, predvsem pa jih na koncertih z njimi prepeva cela Slovenija.

Po odlični lanski sezoni, ki je štela rekordnih 46 koncertov, so tudi letošnje poletje polno zasedeni s koncertiranjem in gostovanji na velikih festivalskih odrih:

22.6. – Festival Lent, Maribor
23.6. – GorA RockA, Prapetno brdo
29.6. – BierGarten festival, Ljubljana
30.6. – Vikend športa in zabave, Žiri
7.7. – KKŠ SummerBreak, Ravne na Koroškem
14.7. – Pivo in Cvetje, Laško
20.7. – Kranfest, Kranj
4.8. – CASTLE, Kolpa music festival, Fara, Kostel
18.8. – MotorCity festival, Tolmin