Pearl Jam morali odpovedati koncert v Londonu

Skupina Pearl Jam
Skupina Pearl Jam

Legendarni ameriški rockerji Pearl Jam so včeraj bili primorani odpovedat koncert v londonski O2 Areni. Razlog? Pevec Eddie Vedder je popolnoma ostal brez glasu.

 

Eddie Vedder ostal brez glasu

19. junija bi Pearl Jam morali nastopiti v londonski O2 Areni, a je zdravje nekoliko ponagajalo pevcu Eddieju, zato so morali koncert odpovedati. Ob tem je skupina Pearl Jam na svoji uradni spletni strani zapisala: ‘Pevec Eddie Vedder je popolnoma izgubil svoj glas. To je prvič, da bomo morali prestaviti koncert zaradi takega razloga. Ed in skupina obžalujemo o vseh ljudeh, ki so potovali in imeli načrte.’

Skupina Pearl Jam je še potrdila, da bodo odpovedan koncert nadomestili prav kmalu, najverjetneje v sredini julija, kar bodo uradno potrdili v roku nekaj dni. Že kupljene vstopnice za odpovedan koncert pa bodo veljavne tudi za nov koncertni datum.

V Londonu bi morali nastopiti pred 20.000 glavo množico v sklopu evropske poletne turneje, ki so jo prejšnji teden začeli v Amsterdamu.

Celotna izjava skupine Pearl Jam: ‘Skupini Pearl Jam je zelo žal, da mora sporočiti, da na žalost danes zvečer v O2 Areni v Londonu ne bo nastopila. Skupina že dela na novem koncertnem datumu, ki bo sredi julija. Pevec Eddie Vedder je popolnoma izgubil svoj glas. V naslednjih dneh bo imel počitek, da bi pozdravil svoj glas in da bi lahko izvedli preostanek turneje. To je prvič, da bomo morali prestaviti koncert zaradi takega razloga. Ed in skupina obžalujemo o vseh ljudeh, ki so potovali in imeli načrte. Vsem skupaj se iskreno opravičujemo. In hvaležni smo za vso nadalno podporo.’

Kot kaže pa bodo v petek, 22. junija vseeno nastopili v Milanu v Italiji.

Evropski koncertni datumi skupine Pearl Jam:
22. junij: Milan, Italija
24. junij: Padova, Italija
26. junij: Rim, Italija
1. julij: Praga, Češka
2. julij: Krakow, Poljska
5. julij: Berlin, Nemčija
7. julij: Werchter, Belgija
10. julij: Barcelona, Španija
12. julij: Madrid, Španija
14. julij: Lisbona, Portugalska