Na dvoboju velikanov v Stožicah tudi Tabu

Skupina Tabu
Skupina Tabu (Foto: Management skupine)

Preden se bosta 14. decembra na Ritmu mladosti za naklonjenost občinstva v unikatnem formatu Red Bull Music Soundclasha spopadla Dubioza Kolektiv in S. A. R. S., bo ob 20-letnici delovanja ozvočenje stestirala skupina Tabu.

Tabu je band več generacij

Poleg Tabu-jev bodo nastopili še Dubijoza Kolektiv in S.A.R.S.
Poleg Tabu-jev bodo nastopili še Dubijoza Kolektiv in S.A.R.S.

Bend več generacij, ki se je v anale zapisal tudi s tem, da je preživel menjavo ene najbolj karizmatičnih pevk v samostojni Sloveniji in z vsako novo še nadgradil opus, prihaja v Stožice ob koncu jubilejne turneje: ‘V dvajsetih letih smo skupaj odrasli in dozoreli, pridelali dve pleši, par sivih las na glavah tistih, ki lase še imajo, 76 dodatnih kil, zamenjali 3 pevke, par kitar, ustvarili muzikal … pa še bi lahko naštevali.’

Ob tem ko so prečesali Slovenijo od večjih mest do najmanjših zaselkov se je nabrala tudi zavidljiva statistika: 9 albumov, 103 posnete pesmi, 20 hitov, ki bodo izšli kot ‘best of’ zbirka, 680 koncertov, več kot četrt milijona obiskovalcev koncertov … in status ene najbolj prepoznavnih skupin, ki ves čas uspešno polni tudi radijski eter.

Organizatorja 12. Ritma mladosti, agencija Collegium Mondial Travel in Hitradio Antena, nista imela težkega dela pri izbiri posebnih gostov, ki si zaslužijo izpostavitev ob boku dveh najbolj vročih regionalnih bendov – na Red Bull Soundclash z Dubiozo in S.A.R.S.-i, ki bo v Stožicah v petek, 14. decembra, prihaja tudi skupina TABU!

Ob originalnih produkcijah Siddharta x BFM ter Dan D x Mi2 in številnih domačih glasbenikih je Ritem mladosti že gostil tudi svetovne zvezdnike, kot so John Martin, Alle Faben, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Peter Bič Project, Steve Edwards, Filatov & Karas, The Shapeshifters, High on Heels in mnogi drugi.