HAMO & TRIBUTE 2 LOVE: ‘3p’ (2017b)

Naslovnica albuma '3p'
Naslovnica albuma '3p' (tribute2love.si, PROMO)

Po februarski vinilni izdaji plošče 3P je napočil čas še za njeno pomanjšano različico, ki poleg že objavljenih skladb vsebuje še tri dodatne, katere zaradi prostorskih omejitev vinila (še) niso bile izdane.

Pregled novih skladb

Trojico novih začenja duet Tud za naju dva, kjer se je Hamu na vokalu pridružila Renata Mohorič (I.C.E.). Všečen preplet dveh ujemajočih vokalov, ki pa – sodeč po kvaliteti besedila – ne dosega standardov skupine.

K sodelovanju so povabili Renato Mohorič in Rudija Bučerja. (FOTO: Marko ALPNER)
K sodelovanju so povabili Renato Mohorič in Rudija Bučerja. (FOTO: Marko ALPNER)

Nedvomen produkt prijateljskega druženja v studiu, hkrati pa tudi očiten razlog, zakaj je bila skladba izdana šele zdaj.

Nadaljevanje je nedvomno boljše, saj se s Prepovedana tla skupina vrne v svet večpomenskih besednih zvez in šaleharskega humorja.

Razširjeno izdajo plošče zaključuje tretja in zadnja nova skladba. Dolgo nisva pila, kjer se Hamu pridruži njegov glasbeno-pivski tovariš Rudi Bučar.

Mnenje? Skrito orožje, ki ga je glasbenik zvito hranil do zadnjega kroga. Zakaj bi z eno potezo razkril vse adute?

Hamo & Tribute 2 Love so z dodatnimi skladbami znova dokazali, da angleščina ni edini jezik, primeren za ustvarjanje kvalitetne glasbe, sploh pa bluesa. Kajti tudi slovenščina lahko – v kombinaciji z dobršno mero talenta – drži korak z jezikom velikanov!

Odpira pa sodelovanje z Bučarjem zanimivo vprašanje: Ali lahko v prihodnosti pričakujemo tudi kakšen akustičen album? Jaz zagotovo.