DreamOn glasno predstavili nov video

Skupina DreamOn
Skupina DreamOn

DreamOn so novi videospot za pesem ‘Tih deževen dan’ predstavili v enem in edinem ORTO baru, kjer so presenetili tudi z obilico svežega avtorskega materiala. Ena najlepših slovenskih zimzelenih popevk je tako, po 25 letih od nastanka, dobila rockovsko DreamOn preobleko in videopodobo, bolj trd ritem, ki ga odlično povzame Dašin vokal, a obenem ohranila svojo čutnost in mističnost.

 

Na koncertu bili pristoni tudi številni izvajalci

Ob tej priložnosti so zaigrali 25 komadov in še kakega več, saj je bil koncert v ORTO baru začinjen z različnimi in predvsem zanimivimi gosti (Maja Predatoria-vokal, Matic Leščanec-piano, Špela Pirat-viola, plesalke iz baletnega društva Labod in mnogi drugi). Obudili so tudi spomin na večno Amy Winehouse in za to posebno priložnost odigrali nekaj pesmi, ki jih niso še nikoli. Za vrhunec večera je na oder stopil tudi sam avtor glasbe ter izvajalec pesmi Tih deževen dan – Cole Moretti!

 

DreamOn so se vrnili po krajšem premoru

DreamOn se po krajšem kreativnem premoru vračajo na glasbeno sceno, v tem času pa so pripravljali ideje za naslednji studijski album. Nekega tihega deževnega popoldneva se je v prostoru za vaje porodila ideja za glasno in energično priredbo večnega hita, ki se je kot prvi v samostojni Sloveniji uvrstil na Pesem Evrovizije. Človek živi dokler sanja in sanjarjenje zagotovo ni tuje članom skupine DreamOn. Videospot, ki ga je posnel kdo drug kotPerica Rai, pa s svojo globino ter barvami vse skupaj le še poudari. Spotu so energični DreamOn dodali tudi plesne elemente, športno energijo ter spogledljiv ženski element v slogu Prvinskega nagona!

Band zaznamuje udaren rockerski zvok s pristno in našpičeno odrsko energijo ter karizmatična pevka DašaDream s prav posebno frizuro, ki navdušuje kot zaščitni znak skupine. Leta 2015 so izdali svoj prvenec Vikend zvezda, njihova glasba pa pooseblja veselje, žalost, norčavost spontanost, razigranost, pa tudi zasanjanost, nostalgijo, za piko na i pa tudi kanček bodic. Na koncertu so pripravili kar nekaj novih avtorskih skladb, ki jih je mogoče na njihovih koncertih slišati v živo, na zapisano podobo pa bodo počakali do naslednjega leta, ko bodo vse skupaj zapakirali v neko čudovito celoto.

Glasno, našpičeno ter sanjavo, kot vedno, so ORTO bar napolnili z zmesjo različnih glasbenih svetov združenih v udarni in glasni rockerski val. Na koncertu lahko DreamOn ujamete že 27. julija v Cerknem, kjer bodo nastopili kot predskupina Elvis Jackson.

DreamOn glasno obujajo zasanjanost in nostalgijo z novim videospotom »Tih deževen dan«!