Iron Maiden sprektakularno otvorili turnejo Legacy Of The Beast

Britanski velikani svetovne heavy metal scene – Iron Maiden so uradno začeli z novo turnejo Legacy Of The Beast, ki so jo otvorili v velikem slogu, in sicer v soboto, 26. maja, s koncertom v Tallinnu. V sklopu turneje pa se bodo 24. julija ustavili tudi v Areni Zagreb pri naših sosedih na Hrvaškem.

 

S turnejo navdušujejo

V soboto je bilo tako na koncertu v Estonijo več kot 10 tisoč glava množica vseh generacij. Ob do zdaj še ne videni visoki stopnji scenske produkcije in s senzacionalnim izboljšanim zvokom so občinstvu (tako zvestim kot tistim, ki to šele postajajo) postregli s spektaklom, ki si ga bodo zapolnili za vse večne čase. Kot so Iron Maiden že pred tem najavili, so dvorano pretvorili v svoje ‘igrišče’ in platformo za prepletanje več glasbenih svetov.

Set lista je bila polna presenečenj, katerim je sledil niz vizualno razburljivih dogodkov na samem prizorišču, med katerim so z ognjenimi topovi, impresivno realističnim cerkvenim vitražem in letečo repliko vojnega letala poskrbeli, da je občinstvu zastal dih.

Iron Maiden bodo tudi v Zagrebu poskrbeli za edinstveni spektakel.
Iron Maiden bodo tudi v Zagrebu poskrbeli za edinstveni spektakel.

Koncept svetovne turneje Legacy Of The Beast pa so Iron Maiden našli, kar v istoimenski mobilni igrici in stripu. Že njihov manager Rod Smallwood pa je pred samim začetkom turneje dejal, da gre za edinstven, poseben in do zdaj še ne viden spektakel. Povedal je še, da jim je tematika (zgodovina in uspešnice) te turneja dala precej prostora za ustvarjalnost in zabavo. Na odru po vsem svetu pa bodo fantje prinesli mešanico starih in novih skladb s številnimi presenečenji za oko in uho.

 

Predskupina v Zagrebo bo Tremonti

Predskupina na koncertu v Estoniji je bila ameriška metalcore skupina Killswitch Engage, na Hrvaškem pa jim bodo družbo na odru kot predskupina delali Američani Tremonti, ki jo vodo Mark Tremonti, ki ga sicer poznamo kot kitarista ameriške zasedbe Creed in kot glavnega kitarista priljubljene zasedbe Alter Bridge. Družbo na odru mu delajo še kitarist Eric Friedman in bobnar Garrett Whitlock, včasih pa je bil član skupine tudi basist Wolfgang Van Halen. Fantje igrajo pravi žanrski koktajl – vse od trash metala, speed metala, alternative metala, hard rocka pa do post grungea. Junija letos bodo izdali nov studijski album ‘A Dying Machine‘.

Set lista skupine Iron Maiden v Tallinnu:
01. Aces High
02. Where Eagles Dare
03. 2 Minutes To Midnight
04. The Clansman
05. The Trooper
06. Revelations
07. For The Greater Good Of God
08. The Wicker Man
09. Sign Of The Cross
10. Flight Of Icarus
11. Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
13. The Number Of The Beast

Bis:
14. The Evil That Men Do
15. Hallowed Be Thy Name
16. Run To The Hills