Predskupina legendarnim Scorpionsom bo …

Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)
Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)

Ste pripravljeni na spektakularni koncert, s katerim vam bodo SCORPIONS vzeli sapo, tako kot so to storili že tisočim obiskovalcem, ki so si jih ogledali v sklopu turneje ‘Crazy World‘? Samo še deset dni nas loči, ko bodo legende prvič koncertirale v živo v Sloveniji, 8. junija, v ljubljanskih Stožicah. To pa še ni vse! Predskupina bo domača blues ‘rock mašina’ STRAY TRAIN, ki je nedavno navdušila v tujini.

 

Scorpions bodo v Sloveniji nastopili prvič

Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker.
Skupino Scorpions je ustanovil kitarist Rudolf Schenker.

Čez natanko mesec dni bo našo prestolnico prevzela prvovrstna rokerska vročica. Prihaja namreč legendarna nemška rock skupina Scorpions, ki se bo v okviru svetovne turneje Crazy World 8. junija ustavila v ljubljanskih Stožicah. To je hkrati prva turneja, na kateri se jim je na bobnih pridružilMikkey Dee, nekdanji član kultne rock zasedbe Motörhead.

Že v začetku junija se bomo torej lahko prepustili  verjetno najlepšim rock baladam v rock zgodovini kot so ‘Wind of change’, ‘Send me an angel’, ‘Still Loving You’ ter rock himnam kakršna je ”Rock you like a hurricane. Koncert bo ponudil ‘catwalk’ oder, ki bo gledalcem omogočil, da bodo koncert videli od blizu, hkrati z razkošno odrsko produkcijo v pravem rock spektaklu. Z njim so navdušili že na prejšnji svetovni turneji ‘Return to Forever’, s katero obeležili pol stoletja delovanja.

 

Občinstvo bodo pred Scorpions ogrevali domači blues rockerji Stray Train

Skupina Stray Train je nastala leta 2015 z idejo, da bi v manjših klubih preigravali priredbe bolj ali manj znanih blues pesmi. Kar se je začelo kot nedolžna ideja petih izvrstnih glasbenikov, ki so izkušnje v svojih karierah pridobili na številnih odrih in pri najrazličnejših projektih, pa je v rekordno hitrem času postala nepozabna avantura. Spontano in brez posebnih načrtov so konec leta 2015 napisali pesmi, ki so jih januarja 2016 že posneli v studiu Amsterdam Recording Company na Nizozemskem, in to v zgolj 5 dneh. Vsi inštrumenti so bili posneti v živo, s skrbno nastavljenim zvokom butičnih ojačevalcev, brez dosnemavanja in brez editiranja. Prvenec so poimenovali ‘Just ’cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left the town’.

Stray Train so nedavno navdušili občinstvo v Moski. (FOTO: Miro Majcen)
Stray Train so nedavno navdušili občinstvo v Moski. (FOTO: Miro Majcen)

Po izdaji albuma, ki je požel ogromno zanimanja zaradi izvrstnih kritik tako doma kot v tujini, so jih slovenski mediji poimenovali “blues rock mašina”, nemška revija Rock.it pa je skupino in prvenec razglasila za blues rock odkritje leta. Ta rock mašina je s svojim inovativnim in privlačnim pristopom na slovensko in evropsko blues rock sceno prinesla svež veter

‘Po izidu albuma ‘Blues From Hell – The Legend Of The Corageous Five‘ smo nanizali koncertne datume doma in v tujini, nastopa na velikem koncertu zasedbe Scorpions v ljubljanskih Stožicah pa se na vstopu v poletje še posebej veselimo – ne samo zato, ker gre za enega najboljših rock bendov zadnjih desetletij, ampak tudi zato, ker smo doslej večinoma nastopali v tujini in koncert pred domačim občinstvom je vedno nekaj posebnega,’ menijo Stray Train. Legendarni Scorpions bodo 8. junija, na petkov večer, zagotovo poskrbeli za nepozaben rock koncert za vse glasbene sladokusce, nedvomno pa bodo občinstvo pred njimi dodobra ogreli tudi domači Stray Train.

8. junija 2018 se torej tudi v Ljubljani obeta koncert, na katerem boste lahko vsaj za nekaj časa pozabili na ‘nori svet’ tam zunaj. Pridite in se prepričajte!

Vstopnice so še na voljo na www.eventim.si in na vseh ostalih Eventim prodajnih mestih.