Danes je dan za Škisovo tržnico!

Uradna otvoritev bo ob 12. uri.
Uradna otvoritev bo ob 12. uri.

Zelenica na Kardeljevi ploščadi bo danes gostila že 21. Škisovo tržnico, prostor, kjer se združijo vsi mladi iz celotne Slovenije. Kulinarične specialitete, lokalne posebnosti, svojevrstni običaji, ki jih bodo pričarali študentski klubi, sprehod med stojnicami in uživanje ob 16 nastopajočih na glavnem in elektro odru zvečer, bo prav v vsakem pričaral ta neverjetni občutek Škisove tržnice.

 

Otvoritev bo ob 12. uri

Danes bo na Kardeljevi ploščadi večer odlične glasbe. (FOTO: Škisova tržnica)
Danes bo na Kardeljevi ploščadi večer odlične glasbe. (FOTO: Škisova tržnica)

Škisova tržnica, ki je zrasla v enega najbolj odmevnih festivalov v Sloveniji, danes združuje dobro voljo in trdno delo mladih. 57 stojnic študentskih klubov, ki svoje lokalne in regijske posebnosti predstavljajo v sklopu 6 regijskih otočkov, predstavniki 11 tujih držav in 6 organizacij na mednarodnem otočku, več kot 20.000 glava množica obiskovalcev, naredijo Škisovo tržnico tisto, kar je.

Vstop na prizorišče Škisove tržnice bo možen od 11.45 naprej. Ob 12. uri pa sledi uradna otvoritev s tradicionalnim mimohodom, kjer se bodo predstavili študentski klubi iz celotne Slovenije in mednarodni otoček. V sklopu uradne otvoritve bomo slavnostno podelili tudi donacijo Zveze ŠKIS Anini Zvezdici, s katero smo začeli ustvarjati novo dobrodelno zgodbo.

 

Tudi letos bo pestro glasbeno dogajanje

V popoldanskem času bodo obiskovalcu lahko preiskušali lokalne kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili študentski klubi, se družili in povezovali. Za najpogumnejše bo tudi letos na voljo adrenalinska atrakcija obratni bungee (ang. Reverse bungee jumping), za vse navdušence športa in zabave pa v popoldanskem delu sledijo najrazličnejše študentske igre
in ostal spremljevalni program.

Na veliki oder Škisove tržnice bo kot prvi ob 17:15 stopil Dare Acoustic, avtor himne Škisove tržnice. Za njim bodo sledila znana imena slovenske glasbene scene — Big Foot Mama, Vlado Kreslin, Zmelkoow, Nipke, Trkaj, Zablujena generacija, Challe Salle, Matter, zmagovalci Škisovlova 2018 Nevermind in Odprava zelena zmaja. Za navdušence elektro glasbe pa na Škisovo tržnico prihajajo Jan Novak, Anže Lopatič, BluBird, Alex Ranerro, Tim Urbanya, Sam Divine, večer pa bo zaključil že vsem poznan Mike Vale.

Vse obiskovalce opozarjamo, da je prehajanje z vstopinco možno do 20.00. Po 20.00 velja enkraten vstop na prireditveni prostor, zato vas naprošamo, da se na prizorišče odpravite pravočasno.