Testament že prihodnje leto z novim albumom?

Skupina Testament
Skupina Testament

Pevec ameriške thrash metal zasedbe Testament Chuck Billy je dejal, da bodo nastopili še skupaj z zasedbo Slayer, nato pa se bo počasi končala njihova promocijska turneja albuma ‘Brotherhood Of The Snake‘. Po končani turneji pa bodo začeli snemati nov, že dvanajsti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.

 

Po končani turneji bodo začeli ustvarjati nov album

Thrash veterani bodo imeli še nekaj koncertov skupaj s skupino Slayer po severni Ameriki, nato pa bodo za nekaj časa zaključili s koncerti in se raje posvetili kovanju idej za nov plošček.

Chuck Billy je dejal: ‘To bo zadnji krog naše promocijske turneje našega zadnjega albuma ‘Brotherhood Of The Snake.’ Ko končamo s tem, bi se radi osredotočili na pisanje novih skladb. Radi bi izdali nov album v letu 2019, zato moramo s tem kmalu začeti.’

Billy je še dejal, da sta skupaj s kitaristom Ericom Petersonom še vedno gonilna sila za pisanje novih skladb: ‘Eric bo zbral vse te neverjetne kitarske riffe, jaz pa bom napisal besedila. Pohajali bomo okoli, dokler glavnina ogrodja pesmi ne pride skupaj, nato pa jih bomo skupaj dokončali. Kitarist Alex Skolnick, basist Steve Di Giorgio in bobnar Gene Hoglan bodo dodali svoje talente? To je noro!’

Poudaril je še, da bodo najprej zaključili s turnejo in se šele nato posvetili ustvarjanju novega albuma, kajti koncertni nastopi jih tako utrudijo, da trenutne proste dneve raje preživijo sproščeno, da si s tem napolnijo baterije za nove nastope.