Chainbrake so objavili avtorski prvenec

FOTO: Vid Stopa, PROMO
FOTO: Vid Stopa, PROMO

Obetavni zasavski hard rockerji Chainbrake (TUKAJ si lahko preberete naš intervju z zasedbo) so danes objavili svoj prvi avtorski komad. Skladbo z epigrafskim naslovom ‘Written In Stone’ in spremljajoči videospot je band v celoti ustvaril sam.

Izjava benda

‘Written In Stone’ je skladba, ki cilja na delavski razred. Ponosni smo, da smo v celoti sami avtorji izdelka. Vse od prvega riffa, instrumentala, aranžmaja, vokalne melodije, besedila, snemanja, mixa in masteringa. Prav tako se pod videospot podpisujemo sami, sicer nam je tu na pomoč priskočil eden od naših fotografov, Žiga Meterc. Dolgo smo ga obljubljali in pilili, da bi zadovoljili naš perfekcionizem.

O zasedbi

Zasedba Chainbrake je nastala poleti 2016 z željo širjenja moderne ameriške rock glasbe po Sloveniji. Štirje zagrizeni rockerji Jan Ostrožnik, Simon Hribovšek, Rok Leskovec in Matej Hribovšek so sklenili, da bodo na slovenske odre ponesli hard rock, kakršnega vrtijo mednarodne radijske postaje, saj si na domače zvrst žal (še vedno) ni utrla poti. Po načelu »dejmo probat« so zgrabili svoje inštrumente in že na prvi vaji začutili odlično kemijo. Vajam so začeli slediti prvi nastopi, njim pa oboževalci, ki so zasedbi pomagali, da je s časom postala ena glavnih nosilk zasavskega hard rocka (povzeto po bendovi FB biografiji).

Zasedbi lahko sledite na platformah Facebook in Instagram. Fantje imajo tudi svoj YouTube kanal in spletno stran.

Skupini lahko prisluhnite že danes, ko bodo pretresli mariborski bar Kaos.