Cannibal Corpse junija znova v Zagrebu

Skupina Cannibal Corpse (FOTO: BrooklynVegan)
Skupina Cannibal Corpse (FOTO: BrooklynVegan)

Death metal zasedba Cannibal Corpse se znova vrača v Zagreb. To bo že njihov četrti nastop na Hrvaškem. Tokrat bodo hrvaško prestolnico obiskali v četrtek, 20. junija, koncert pa se bo odvijal v klubu Boogaloo. Cena vstopnic v predprodaji je 145 kun, kupite pa jih lahko od 11. marca do 6. aprila v Dirty Old Shopu. Po tem bodo vstopnice stale 155 kun, na dan koncerta pa bodo 180 kun.

Cannibal Corpse nastopili tudi v filmu ‘Ace Ventura: Pet Detective’

Zasedba Cannibal Corpse je z delovanjem začela daljnega leta 1988 v Buffalu, danes pa živijo v Tampi, ki velja za meko ameriškega death metala (Death, Morbid Angel, Deicide, Obituary, Atheist, Hate Eternal). Prvenec ‘Eaten Back To Life‘ so izdali leta 1990, zadnji studijski album ‘Red Before Black‘ pa so izdali pred dvemi leti. Leta 2015 so postali skupina z najbolj prodajanimi albumi, kar se tiče death metal žanra.

Cannibal Corpse je od vedno veljala za kontroverzno skupino, predvsem zaradi njihovih besedil, ki roko na srce, niso primerna za vsaka ušesa. Piko na i pa dodajajo tudi njihove morbidna in vulgarna umetniška dela (naslovnice albumov, majice, …) ter predrzne napovedi koncertov. Vse to je privedlo tudi do številnih prepovedi njihovih koncertov in prodaje albumov. Številni aktivisti so njihovo glasbeno izražanje ocenili kot neprijetno, a v resnici fantom to nikoli ni škodilo, vsaj kar se priljubljenosti tiče ne.

Širši javnosti, ki jim metal glasba ni ravno blizu pa so Cannibal Corpse postali poznani po prizoru v filmu ‘Ace Ventura: Pet Detective‘, kjer so nastopili na željo glavnega igralca Jima Carryja, ki je velik oboževalec skupine. V kadru so odigrali skladbo ‘Hammer Smashed Face‘.

Cannibal Corpse so:
George ‘Corpsegrinder’ Fisher – vokal
Paul Mazurkiewicz- bobni
Alex Webster – bas kitara
Rob Barrett – kitara
Erik Rutan – kitara