CHAINBRAKE: obetavni zasavski hard rockerji

Skupina Chainbrake (foto: osebni arhiv izvajalca).
Skupina Chainbrake (foto: osebni arhiv izvajalca).

Pogovor z obetavnimi zasavskimi hard rockerji, ki se vam bodo na kratko tudi predstavili.

ROCKER.SI: Kdo ste Chainbrake?
Jan: Chainbrake smo Jan (vokal, op. a.), bobnar Matej, kitarist Simon in basist Rok. Prihajamo iz Trbovelj in smo hard rockerji. Trenutno igramo priredbe modernega ameriškega rocka, v načrtu pa je tudi izid avtorskega prvenca.

ROCKER.SI: Trenutna rockovska scena v Sloveniji?
Jan: Na naši glasbeni sceni je veliko dobrih rock skupin. Tudi mladih, če jih iščeš. Izpostavili bi predvsem Joker Out in OnePlan, s katerimi smo že delili oder, saj gre za res odlične glasbenike. Tudi starejši bendi ne počivajo, npr. Šank Rock, San Di Ego, Siddharta in Big Foot Mama.

ROCKER.SI: Obeti za prihodnost?
Matej: V kratkem nas boste lahko videli 12.8. v Kotrdežu (Zagorje ob Savi), kjer nastopamo na Nuclear Weekendu. Drugače pa trenutno delamo na materialu za svojo debitantsko ploščo, ki bi jo lahko kaj kmalu tudi posneli.

ROCKER.SI: Pred kratkim je izšel nov video spot – lahko kaj več o tem?
Jan: Snemali smo priredbo White Trash Millionaire, ki ga v originalu izvaja ameriška skupina Black Stone Cherry. Snemanje je potekalo neko vročo nedeljo in sicer na dveh lokacijah v Trbovljah. V video spotu nastopa tudi ameriški avto znamke Plymouth, ki nam ga je prijazno posodil prijatelj Blaž Šikovec.

ROCKER.SI: Še kakšna misel za konec?
Simon: Radi bi se zahvalili vsem oboževalcem, ki nas podpirajo. Res vas je veliko, vsa čast in iskrena hvala!