BEAST IN BLACK: ‘From Hell With Love’ (2019)

Po seriji uspehov, ki jih je zasedba Beast In Black požela ob izidu svojega prvenca Berserker (2017), je letos napočil čas za nadaljevanje. Za drugo poglavje sage o črni zveri s severa, ki se bo uradno začelo 8. februarja, ko bo prihajajoči album dosegel prodajne police.

Navkljub prenatrpanemu urniku, naj spomnim, zasedba je med drugim sodelovala tudi z Nightwish, s katerimi so si delili oder v sklopu nedavne Decades turneje (TUKAJ si lahko preberete našo reportažo iz Bratislave), je zasedbi skrivoma uspelo posneti enajst novih skladb, ki sem jih imel čast slišati pred izidom. Plošča je nastala v Sound Request Studio, ki je v lasti bendovega idejnega vodje Antona Kabanena, za njen videz pa je znova poskrbel Roman Ismailov.

Pregled skladb

Drugi studijski album zasedbe Beast in Black odpira skladba Cry Out For A Hero’, s katero nas zasedba že takoj uvodoma udari direktno v obraz. Šolski primer skladbe, ki dokazuje, da je tudi mlada garda zmožna ustvarjati impresivne stvaritve. Drži pa tudi, da je danes iskanje kvalitete zaradi množičnosti nekoliko težje. Uvodni kvaliteti je primerno tudi nadaljevanje. Odličen križanec popularne glasbe iz 80. in modernega metala, albumova naslovna skladba ‘From Hell With Love’.

Naše glasbeno potovanje nadaljuje albumov prvi singel ‘Sweet True Lies’, ki ne odstopa od začetnih standardov. Zapuščina osemdesetih, podprta z odličnimi metalskimi vložki.

Album nadaljuje Repentless’, s katero se zasedba znova poda v trše vode. Udarno in brez milosti. Fantje so zares lačni uspehov. Podobno velja tudi za albumov drugi singel Die By The Blade’, le da je slednji spet nekoliko bolj usmerjen k popularni glasbi 80.

Albumovo drvenje za trenutek ustavi ‘Oceandeep’. Odlična balada, s katero nam zasedba pokaže, da je zmožna biti tudi nežna. In ja, čeprav gre za tipično balado iz obdobja, iz katerega zasedba črpa svoje ideje, skladba ne sledi marketinškim formulam tistega časa. Balada je pristna in ni nastala zgolj zaradi tega, kar jo je bend na plošči enostavno moral imeti. Standard našega potovanja ostaja nespremenjen tudi z Unlimited Sin’.

‘True Believer’ je nedvomno najšibkejša skladba na albumu, saj slednja kljub svoji spremljevalni melodiji niti približno ne more slediti svojim predhodnicam.

Z This Is War’ se začne album znova pobirati, kar pa traja vse do skladbe Heart Of Steel’.

Album zaključuje ‘No Surrender’, ki poskrbi za dostojen zaključek albuma, da se naše poslušanje zaključi z veliko željo po vnovičnem poslušanju oziroma po prehodu k albumovem prvencu Berserker (2017).

S svojim novim studijskim albumom je zasedba Beast in Black nedvomno naredila korak v pravo smer, in se tako otresla prekletstva muhe enodnevnice. Benda, ki je zmožen ustvariti le en spodoben album, nato pa utoniti v valovih zgodovine.

Odlična produkcija, s še boljšimi aranžmaji, ki dokazujejo, da so strahovi, povezani s preživetjem žanra, odveč.

Izdelek lahko naročite TUKAJ.

OCENA: 4,5/5

Namig za poslušanje

V tokratni epizodi Namiga za poslušanje vam priporočam četrti studijski album bosanskih hard in heavy legend Divlje Jagode, naslovljen Čarobnjaci (1983). Več kot očiten dokaz in opomin na to, da je tudi nekdanja skupna država premogla bende, ki so lahko brez težav držali korak s svojimi zahodnimi sodobniki.