Aretiran kitarist zasedbe Iced Earth

Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)
Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)

Kitarist zasedbe Iced Earth Jon Schaffer se je predal FBI, obtožen pa je, da je v stavbi Kapitola povzročil fizično nasilje.

Člani zasedbe Icead Earth so proteste obsodili

6. januarja so protestniki vdrli v stavbo Kapitol, da bi preprečili štetje glasovnic za imenovanje novega predsednika Amerika Bidna, med protestniki pa je bil tudi Jon Schaffer. Obtožen je šestih kaznivih dejanj zaradi nemirov. Prepoznali pa so ga, ker je bil ujet na eni izmed fotografij in takoj zatem za njim razpisali tiralico. Sicer pa se je Jon Schaffer 17. januarja v popoldanskem času sam predal FBI-ju. Kitarista pa zdaj čaka šest kazenskih ovadb zaradi nasilnih protestov, v katerih je bilo izgubljenih tudi pet življenj.

Jona Schaffera bremenijo v naslednjih točkah:
1. zavestno vstopanje in prebivanje v katere koli zgradbi ali na terenu brez zakonitega dovoljenja
2. motenje urejanja vladnega poslovanja
3. zavestno vpletanje akta fizičnega nasilja nad katero koli osebo ali lastnino v kateri koli zgradbi ali zemljišču z omejitvami
4. nasilni vstop in neustrezno ravnanje v stavbi Kapitol
5. sodelovanje v aktu fizičnega nasilja v stavbi Kapitol
6. paradiranje, demonstriranje ali piketiranje v stavbi Kapitol.

Glede obtožujoče 5. točke naj bi Jon Schaffer bil med izgredniki, ki so s solzivcem za medvede napadli policiste. V preiskavi pa je trenutno več kot 200 ljudi.

Po nasilnih protestih v Kapitolu pa so Schafferjevi kolegi iz benda Iced Earth objavili izjavo, v kateri so izrazili svoje nasprotovanje alarmantnim prizorom v Kapitolu: ‘Absolutno ne odobravamo niti ne podpiramo izgredov ali nasilnih dejanj, v katere so bili vpleteni izgredniki 6. januarja v stavbi ameriškega Kapitola. Upamo, da bodo vsi vpleteni tisti dan privedeni pred sodišče, da bodo preiskani in bodo odgovarjali za svoja dejanja.’