Skupina Kiss s koncertom preko spleta podrla dva svetovna rekorda

Kiss (Foto: Ethan Miller, Getty Images)

Na silvestrovo je skupina Kiss priredila koncert, ki so ga preko spleta prenašali iz Dubaja. 

Ta koncert je podrl kar dva svetovna rekorda: “Kiss 2020 Goodbye” nastop je vseboval za 1 milijon ameriških dolarjev pirotehnike, kar je nekako smiselno, gleda na to, da sta oba rekorda povezana z ognjem. Prvi rekord, ki so ga potrdili tudi pri Guinness World Records, je najvišja projekcija ognja na koncertu (35 metrov), drugi pa je največ projekcij ognja, izstreljenih istočasno na koncertu.

Skupina je zapravila 10 milijonov ameriških dolarjev za produkcijo koncerta, ki so ga posneli s petdesetimi 4K kamerami in pogledom 360 stopinj, medtem ko je band igral na 75-metrskem odru. 

V intervjuju za ‘Gulf News’ so Paula Stanleyja in Gena Simmonsa ponovno vprašali o znanem citatu, da je rock mrtev. Stanley je izjavil, da se za rock n’roll šteje le glasba, ki “redno razproda koncerte na velikem odru” in da so moderni bandi le kopirali in priredili koncertne šove skupine Kiss za njihove lastne namene. “Stavil bi, da bodo Led Zeppelin na dolgi rok zdržali dlje od kogarkoli, ki je danes na prvem mestu lestvice za najboljši album.” 

Gene je še enkrat zatrdil: “Rock je mrtev. To pa zato, ker si novi bandi ne vzamejo časa, da bi ustvarili glamur, vznemirjenje in epske raznešnosti.” Simmons je še vedno mnenja, da od leta 1988 ni bilo nobenega velikega rock banda. Elvis Presley, The Beatles, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, AC/DC in Kiss, kot tudi Madonna znotraj diska so zasedbe, ki jih ceni. “Povejte mi, kdo so novi Beatli. V več kot tridesetih letih. Ne morete.” Je pa Simmons priznal, da mu je všeč pop glasba, izpostavil je Ariano Grande, Post Malonea in Lady Gaga. “Billie Eilish je fantastična. Zanimiva je, ker skupaj z bratom dejansko napišeta material in stojita sama zase.”