AC/DC: na novem albumu naj bi bil ‘prisoten’ tudi Malcolm Young

AC/DC ujeti pred studiom. (FOTO: Glenn Slavens in Crystal
AC/DC ujeti pred studiom. (FOTO: Glenn Slavens in Crystal Lambert)

Teksaška revija JAM Magazine navaja, da ima ‘zanesljive vire iz tabora legendarne avstralske skupine AC/DC‘. Poročajo namreč, da naj bi Angus Young delal na novem studijskem albumu, ki bo v celoti posvečen njegovemu pokojnemu bratu Malcolmu Youngu.

Pred leti naj bi brata Young napisala številne skladbe

Po poročanju spletne strani naj bi bili na novem albumu vključeni tudi posnetki, kjer je ‘Malcolm igral ritem kitaro na prav vseh skladbah’.

JAM Magazine pa je na svojem Facebook objavil še zapis, v katerem navajajo, da sta Angus in Malcolm pred leti živela skupaj in napisala na stotine skladb, številne naj bi takrat tudi posnela. Angus pa se je zdaj odločil, da bo iz tega izločil peščico najboljših. Zato se je vrnil v studio, kjer bo skupaj z bobnarjem Philom Ruddom, Cliffom Williamsom in pevcem Brianom Johnsonom zdaj to tudi uradno posnel. Malcolmove kitarske linije pa naj bi prenesli iz starih posnetkov na nov plošček.

Malcolm, ki je leta 1973 z bratom Angusom ustanovil skupino AC/DC, je umrl novembra lani po dolgoletni bolezni.

Da se v skupini AC/DC resnično nekaj kuha, nakazujejo tudi fotografije, ki so zaokrožile po spletu. Pred studiom Warehouse Studio v Vancouvru, so bili namreč v objektiv ujeti bobnar Phil Rudd, pevec Johnson in pa producent Mike Fraser.