AC/DC: V Vancouvru prisoten tudi Mike Fraser

AC/DC ujeti pred studiom. (FOTO: Glenn Slavens in Crystal
AC/DC ujeti pred studiom. (FOTO: Glenn Slavens in Crystal Lambert)

Saga glede priljubljene avstralske rock skupine AC/DC v Vancouvru se nadaljuje … Goreča oboževalca sta najprej pred studiom opazila Phila Rudda in pevca Briana Johnsona. Samo nekaj dni kasneje sta v objektiv ujela še Stevieja in Angusa Yunga. Zadnje fotografije pa precej zgovorno pričajo, da je tam tudi Mike Fraser!

AC/DC in Mike Fraser so v preteklosti že sodelovali

Mike Fraser je priznan za miksanje, inženir in producent. V Vancouvru velja za enega izmed treh najboljših rock producentov. Poleg njega sta v krog najboljših treh sodila še Bruce Fairbairn (ki je umrl med spanjem leta 1999) ter Bob Rock (ki se je pred leti preselil na Havaje, saj mu je bilo v Kanadi mrzlo).

Mike Fraser znan tudi, kot ‘Fraze’ je znan po tem, da je za miksanje albumov poskrbel za velikane, kot so Rush, Guns N’ Roses, Metallica in Led Zeppelin.

Ko govorimo že o velikanih, Fraser je v preteklosti že poskrbel za nekaj albumov skupine AC/DC, vključno z zadnjimi tremi, ki so jih izdali in posneli prav v studiu Warehouse Studio.

Kakorkoli, govorice so vse glasnejše in ugibanj bo, kot vse kaže počasi konec. Glede na dejstvo, da so bili pred studiom ujeti bobnar Rudd, pevec Johnson, kitarista Young se očitno vendarle nekaj kuha. Piko na i pa je zdaj dodala še prisotnost Fraserja.