Željko Joksimović prejel prestižno glasbeno nagrado

Željko Joksimović (FOTO: promo)
Željko Joksimović (FOTO: promo)

Željko Joksimović, priljubljeni srbski glasbenik, ki bo 9. maja nastopil v Areni Stožice, je nedavno prejel prestižno glasbeno nagrado – skladba ‘Milimetar‘ je postala najbolj predvajana pop pesem v Srbiji v letu 2018, nagrado pa podeljuje GODUM – srbsko združenje jazz, pop in rock glasbenikov.

Joksimović je uspešen glasbenik na Balkanu

Hiti ‘Menjaj pesmu’, ‘Milimetar’, ‘Zvezda’, ‘Nije ljubav Stvar’, ‘Vreteno’, ‘Ponelo me’ ter ostale skladbe iz njegovega opusa vedno znova potrjujejo, da je Joksimović veliki glasbeni genij. Njegove pesmi imajo na YouTubu po več milijonov ogledov, rekorder med hiti je ‘Milimetar‘ z neverjetnimi 52 milijoni ogledov. Joksimović igra 11 inštrumentov, prvi veliki uspeh pa je pri rosnih 12. letih dosegel v Parizu, kjer je zmagal na tekmovanju Prva harmonika Evrope. Je eden najbolj plodovitih avtorjev na Balkanu, hite ustvarja tudi za druge izvajalce, vsem piše hite, zato ga radi nazivajo z mojstrom balkanskih balad.

Slovensko občinstvo Željka Joksimovića dobro pozna po njegovih uspešnih nastopih na Evroviziji, kjer se je dokazal tako kot avtor in kot izvajalec. Leta 2004 je na tem odmevnem tekmovanju zastopal Srbijo s skladbo ‘Lane moje‘ ter dosegel odlično drugo mesto. Tri leta kasneje je za sarajevsko skupino Hari Mata Hari napisal pesem, ki je ponovno dosegla veliki evrovizijski uspeh s tretjim mestom. Leta 2012 pa je v Azerbajdžanu nastopil z avtorsko pesmijo ‘Nije ljubav stvar’, in zasedel odlično tretje mesto. Poleg tega, da piše glasbo za filme in ljubezenske pesmi je napisal tudi glasbo za uvodno špico v oddaji, ki jo vodi njegova soproga Jovana Joksimović. Z Jovano sta leta 2008 po zmagi Marije Šerifović v Beogradu tudi skupaj vodila Evrovizijo.

Željko Joksimović pa bo 9. maja v Areni Stožice navdušil tudi slovensko občinstvo. Vstopnice za veliki koncert lahko kupite TUKAJ.