Sabaton z novim videom ‘Bismarck’

Švedski power metal velikani Sabaton, so te dni izdali nov video za skladbo ‘Bismarck‘, za režijo le tega pa je poskrbel Matthias Hoene, za produkcijo pa podjetje Wargaming.

Julija bodo izdali nov studijski album

Glede skladbe ‘Bismarck’ je skupina Sabaton povedala: ‘Najbolj zahtevna tema za skladbo skupine Sabaton do zdaj! Usoda ladje Bismarck je fascionatna zgodba, ki smo jo želeli napisati že dolgo, a je nismo mogli uvrstiti na noben album. Zato smo se odločili, da jo bomo izdali kot singel in kot naše darilo za vas, ki ste fantastični oboževalci zadnjih 20 let.’

Dodali so še: ‘Hvala našim prijateljem iz Wargaminga in World Of Warshipsa, zdaj lahko predstavimo resnično impresiven video, vreden te skladbe. Nadarjena ekipa Wargaminga je zagotovila zgodovinsko natančnost prizorov, zahvaljujoč njihovem modelom iz nagrajene igre World Of Warships in pa režiserju Matthiasu Hoenu, ki je prejemnik zlatega leva v Cannesu. Skupaj jim je uspelo združiti skupino in zgodbo. Skladba ‘Bismarck’ je bila napisana pred več kot letom dni, posneli pa smo jo lani v studiu Black Lounge skupaj z Jonasom Kjellgrenom, ki je tudi poskrbel za naš prihajajoči album ‘The Great War‘.’

Bismarck je bila nemška bojna ladja in hkrati ena izmed največjih v Evropi. Naročena je bila avgusta 1940, potopljena pa maja 1941 po intenzivnem lovu v severnem Atlanitku. Čeprav zdaj počiva na dnu morja pa igralci igrice World Of Warships ladjo še vedno lahko upravljajo v virtualnih bitkah.

Sabaton pa bodo plošček ‘The Great War‘ izdali 19. julija pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast Records. Na albumu bodo tako zajete zgodbe iz prve svetovne vojne.

Naslovnica albuma 'The Great War'.
Naslovnica albuma ‘The Great War’.

Seznam skladb na albumu ‘The Great War’:
01. The Future Of Warfare
02. Seven Pillars Of Wisdom
03. 82nd All The Way
04. The Attack Of The Dead Men
05. Devil Dogs
06. The Red Baron
07. Great War
08. A Ghost In The Trenches
09. Fields Of Verdun
10. The End Of The War To End All Wars
11. In Flanders Fields