Zaradi Metallice so morali tudi SlipKnot odpovedati turnejo

Skupina SlipKnot (FOTO: Alexandria Crahan Conway)
Skupina SlipKnot (FOTO: Alexandria Crahan Conway)

Ta teden je Metallica šokirala oboževalce z novico, da mora njihov frontam James Hetfield znova na zdravljenje odvisnosti od alkoholizma, zaradi česar so bili prisiljeni odpovedati turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji.

Turnejo morali odpovedati tudi SlipKnot

Kot predskupina bi morali nastopiti priljubljeni heavy metalci SlipKnot, ki pa so zaradi odpovedi turneje s strani Metallice bili pravzaprav prisiljeni stroriti enako.

Je bila dolga turneja znova usodna za Jamesa Hetfielda?
Je bila dolga turneja znova usodna za Jamesa Hetfielda?

Metallica je nekaj dni nazaj na svojih družabnih omrežjih zapisala: ‘Resnično nam je žal, da moramo svojim oboževalcem in prijateljem sporočiti, da moramo preložiti svojo prihajajočo turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji. Kot večina izmed vas verjetno že ve, se je naš brat James vrsto let spopadal z odvisnostjo. Žal je moral ponovno vstopiti na program zdravljenja, da bi lahko znova okreval. V celoti se nameravamo odpraviti na ta del sveta takoj, ko bo zdravje to dopuščalo. Obvestili vas bomo, takoj, ko bomo lahko. Še enkrat skrušeni smo, da smo številnim od vas povzročili nevšečnosti, še posebej naši najzvestejši oboževalci, ki prevozijo izjemne razdalje, da vidijo našo predstavo. Cenimo vaše razumevanje in podporo Jamesu in se vam še enkrat več zahvaljujemo, da ste del družine Metallica. Vse vstopnice kupljene za koncerte v Avstraliji in Novi Zelandiji vključno z vstopnicam Enhanced Experiences in Black Tickets lahko zamenjate, znesek vam bodo v celoti povrnili.’

Seveda pa so se v neprijetni situaciji znašli SlipKnot, ki bi morali biti del spektakla. Fantje so svojim oboževalcem sporočili: ‘Našim oboževalcem in družini v Avstraliji in Novi Zelandiji sporočamo, da smo šele nedavno slišali novico o prestavitvi turneje, skupaj pa si prizadevamo čim hitreje določiti naslednje korake. Vse bomo obvestili takoj, ko bomo lahko. Seveda so naše misli z Jamesom in Metallico. Želimo jim le najboljše. Upamo, da se kmalu vidimo.’

Koliko časa bo potreboval James Hetfield ne ve nihče, a trenutno ima Metallica za marec prihodnje leto še vedno napovedan dobrodelni koncert, kjer bodo zbirali denar za fundacijo All Within My Hands Foundation. Prav tako niso še odpovedali serije koncertov po južni Ameriki aprila ter koncerta Global Goal Live, ki bo septembra prihodnje leto.