Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Silvij Skok

Silvij Skok (Foto: Ana Petrovčič)

Silvij Skok prihaja iz založbe Glitterbeat, ki spada med vodilne svetovne založbe glasb sveta. Poleg tega je sodelavec Radia Študent, kjer skrbi za glasbeno opremo. 

Dolgoletni glasbeni entuziast, ki se je po letih udejanjanja kot DJ, organizator koncertov, roadie, menedžer, predvsem pa strasten zbiralec glasbe, leta 2013 znašel ob rojstvu založbe Chrisa Eckmana in Petra Webra, Glitterbeat Records, in postal njuna desna roka.

Po prepričanju približno stočlanske žirije novinarjev z vsega sveta je bila Glitterbeat Records leta 2019 že petič zapored razglašena za najboljšo založbo ‘glasb sveta’ v svetovnem merilu na festivalu/sejmu WOMEX. Glitterbeatova zmagovalna zmes talentiranih glasbenikov, prefinjenega čuta za glasbeno poetiko, dobro naoljenega promocijskega tima in distribucijske mreže je v svet poslala nove horizonte glasb kot so Gaye Su Akyol, Tamikrest, AMMAR 808, Saz’iso, Damir Imamović, Noura Mint Seymali in mnogi drugi. Poskrbeli so za reizdaje nekaterih ključnih albumov ambientalne glasbe in za piko na i leta 2017 ustanovili še podzaložbo tak:til, ki prikimava raziskovanju glasbe in hkrati briše meje med različnimi glasbenimi žanri. Z izjemnim entuziazmom in ponosom so svetu predstavili domače Širom, ki so prejeli mnogo odobravanja vse od BBC, časopisov, kot so The Wire in Songlines, med njihovimi častilci pa se znajdejo imena kot so Thurston Moore, Yasmine Hamdan in legendarni radijec Kevin Cole.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


All Strings Detached – Septet (2020)
balans – sam pravm (2020)
Bob Dylan – Rough and Rowdy Ways (2020)
Cornershop – England Is a Garden (2020)
Evritiki Zygia – Ormenion (2020)
Hostnik pa Krečič – Mačahe (2020)
Jarv Is – Beyond the Pale (2020)
nemanja – Cosmic Disco (2020)
The Strokes – The New Abnormal (2020)
Working Men’s Club – Working Men’s Club (2020)