Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Dajnomir Gorjanec

Dajnomir Gorjanec (Foto: osebni arhiv)

Dajnomir Gorjanec, bolje znan samo kot Gorjanec, je v slovensko rock in metal sceno vpleten na številne načine, najsi bo to kot novinar, DJ, organizator koncertov ali kaj drugega.

Je aktiven član KD Veseli dihurčki a.k.a. Dirty Skunks, preizkusil se je kot stage manager na festivalih Metal Mania Open Air, Paranoid Open Air, Metal Kramp in MetalDays, bil je večletni član ekipe spletnega časopisa Paranoid, je režiser, scenarist in montažer dokumentarnega filma Železne stopinje, zadnja leta pa predvsem eno glavnih imen na rock radiu Radio Bob, kjer poleg rednega dela programa s kolegom Šujotom vodi tudi edino metalsko oddajo na slovenskih komercialnih radiih, Težki časi, v kateri je nekoč že predstavil eno, nekoliko drugačno osebno TOP 10 lestvico.

Kot pravi, mu je delati selekcije vedno težko, saj je njegov okus (znotraj spektra metala in rocka) zelo širok in odvisen od počutja ali obdobja. Je pa vsekakor privrženec poslušanja albumov, ne posamičnih komadov ali singlov. Njegova digitalna zakladnica glasbe je kar precejšnja in vedno, kadar se spravi k poslušanju, si zavrti celoten album ali celo več njih. Seveda ima tako kot vsi svoje favorite, a vseeno pogosto bande in albume izbira naključno, da malo osveži svoj spomin ali pa se pusti čemu presenetiti.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Iced Earth – Alive in Athens (1998)
Saxon – Innocence Is No Excuse (1985)
Paul Laine – Stick It in Your Ear (1990)
Opća Opasnost – Vrati se na svjetlo (2011)
Signal – Loud & Clear (1989)
Pink Floyd – A Momentary Lapse of Reason (1987)
Gotthard – Lipservice (2005)
Broken Arrow – Feel the Arrow (2013)
Dekadent – Deliverance of the Fall (2008)
Sinistro – Sangue Cássia (2018)