KISS ne vidijo razloga, da bi ustvarjali novo glasbo

Skupina KISS
Skupina KISS

Paul Stanley pravi, da resnično ne vidi razloga, zakaj bi KISS ustvari kakršno koli novo glasbo preden se dokončno odmaknejo s poslovilno turnejo.

Albuma niso izdali že od leta 2012

Zadnji studijski album ‘Monster‘ so KISS izdali leta 2012, od takrat dalje z njihove strani poslušalci niso bili deležni nove glasbe. Prvi teden po izdaji so v Ameriki prodali 56.000 kopij albumov, kar jih je takrat uvrstilo na 3. mesto lestvice The Billboard 200.

Stanley se trenutno trudi s promocijo prvenca projekta Soul Station, v nedavnem intervjuju pa so ga vprašali, ali bodo poslušalci deležni nove glasbe s strani skupine KISS. Odgovoril je: ‘Resnično ne vidim razloga za to, če sem iskren. Ko klasične skupine izdajo nove albume, jih večinoma gledajo, poslušajo in zavržejo, ker nimajo težnosti, nimajo starosti, ki prihaja s časovno kapsulo ali kaj podobnega do določenega obdobja vašega življenja. Nisem sam v tem. Ko na televiziji zagledate, katero koli klasično skupino ali če obstaja koncertni video, izklopite zvok in vsakič vam bom povedal, kadar igrajo novo skladbo, ker občinstvo sedi.’

Dodal je še: ‘Zato se mi zdi čudno, da ljudje vedno želijo, da narediš nov album, nato pa rečejo: to je super. Zdaj pa igrajte uspešnice. Zato iskreno, v tem trenutku ni prave nagrade. Toda glede snemanja več materiala KISS nekako rečem: zakaj? Mislil sem, da sta ‘Modern Day Delilah’ in ‘Hell Or Hallelujah’ dobri kot ostale, ki sem jih napisal in smo jih posneli, toda razumljivo je, da je kot novo vino. Preprosto se ni postaralo. Zato raje ne bi poskušal kotaliti kamna v hrib.’

KISS bi s svojo poslovilno turnejo ‘End Of The Road‘ morali začeti januarja lani, a jim je pandemija koronovarisa zagodla in prisilila, da so jo prestavili. Prestavili so jo na julij 2021, a znova doživeli hladen tuš, ker se pandemija še ni umirila, zato so jo dokončno prestavili na leto 2022.