Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Anže Gallus Petelin

D KOKKs / 25. 4. 2019 / CIRKUS klub / Foto: Nejc Mekiš

Anže Gallus Petelin je diplomirani slikar in priznani glasbenik. Vsestranski umetnik je tudi frontman družinskega rock banda D KOKKs, enega najbolj energičnih bandov pri nas. S svojo avtorsko glasbo, udarnimi besedili in karizmatičnimi nastopi redko koga pustijo ravnodušne.

Njihova glasbena pestrost nas popelje vse od baladno – ritmičnih pa do trših ritmov; tuja jim nista niti punk in metal, čeprav kot poudarjajo sami – ostajajo zvesti rock glasbi. Od rojstva banda D KOKKs, v obdobju zgolj dveh let (2014-2016) so ustvarili 30 avtorskih skladb, ki so jih več kot uspešno predstavljali po slovenskih klubskih odrih, festivalih in lastnih koncertnih prireditvah.

D KOKKs sestavlja miks generacij, ki jih povezujejo družinske in prijateljske vezi, strast do ustvarjanja glasbe in nastopanja – a jih hkrati razlikujejo prav te generacijske razlike – kar dela band še bolj poseben. Frontman in pisec besedil Anže Gallus Petelin, na kitarah Janko Šali in Nace Nagode, po bobnih udarja Milan Petelin in Gregor Kralj na basu. Vsak s svojo zgodbo, vsak s svojo energijo in karizmo pripomore, da so se v tako kratkem času postavili ob bok velikim slovenskim rock skupinam.

Vabljeni k branju intervjuja (2019, Orto Bar)

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Metallica – The Black Album (1991)
Deep Purple – Machine Head  (1972)
Big Foot Mama – Plameni v raju (2018)
Queen – Greatest Hits II (1991)
Twisted Sister – Under the Blade (1982)
Siddharta – Nomadi (2018)
Antony and the Johnsons – I Am a Bird Now (2005)
My Chemical Romance – The Black Parade (2006)
Motörhead – Ace Of Spades (1980)