Razglasili 6 novih klubskih maratoncev 2021

Klubski maraton (Foto Tylen Mucik)

V torek so razglasili 6 novih klubskih maratoncev 2021, ki se bodo v domačem klubovju ne glede na omejitve predstavili med julijem in avgustom.

birds of unknown
Krilata štajerska jazz formacija

Ptica pevka in njena spremljevalna inštrumentalista nas skozi raziskovanje neznanega popeljejo v zasanjani svet jazza. Trio s prepletanjem kitare, saksofona in glasu postreže s široko paleto čustev letalcev, ki so ušli iz kletke in spet svobodno prepevajo na poletnem soncu.

birds of unknown so: Patricija Škof, Tibor Pernarčič in Tilen Beigot


Cogito ergo Sex
Sapioseksualni postpunk dvojec iz Ljubljane

V izolaciji vznikli projekt, ki se utaplja v analognih sintetizatorjih in skozi prvi, drugi in tretji lovi svoj lastni novi val. Z zvočnimi eksperimenti in poezijo dvojec vabi nazaj v čas, ko je maršal še živel in ko je v Rožni kraljeval FV.

Cogito ergo Sex sta: Maša Pungartnik, Matej Hočevar


Long Dumb Voices
Dolgoglasni radijski indie

Ljubljanski ljubljenci odločno ubirajo strune nostalgičnih dvatisočih, medtem ko si utirajo pot iz bunkerja. Dva podaljšana glasova, opremljena s spevnimi kitarskimi linijami, pripovedujeta zgodbe za lahko noč in pojeta ode kitajskim pobiralcem stav. In kot gre pregovor – dolg glas seže v deveto vas.

Long Dumb Voices so: Jernej Potočan, Erik Kerpan, Gal Sajko, Rok Petrovčič Vižintin


Matthias von Sturmberger und seine Jugend
Surferska garda koroškega barona

Kot svetla točka na radarju Rocking bones zapiska baron in njegova mladina, ki z distorziranimi vokali in umazani kitarami surfa po rifih. Sončna očala in prtljažnik, poln pijače, sta obvezna, medtem ko vas fantje furajo po razbeljenih kalifornijskih cestah.

Matthias von Sturmberger und seine Jugend so: Matija Štumberger, Davor Detečnik, Gašper Vaukan, David Vajdec


Opran Možgan
Škofjeloška pank mladež

V garažah kaljena umazana hardcore ekipa odločno nasprotuje vsem, ki trdijo, da je pank mrtev. Posvojenci kranjske železniške postaje med pranjem na visokih obratih rjovijo svoja antiklasistična sporočila skozi zvočne zidove umazanih rifov.

Opran Možgan sta: Grega Križnar, Žiga Križnar


project xm1
Robustni jezdeci traperske krajine

Robustni trap beati in življenjski situaciji primerne sladko-grenke besede sleherno dušo privežejo na plot. A Zasavci zapovrh tega po lirični krajini pregovorno mrtve scene marširajo brez ozira na lokalne omejitve in če je trap zares rajnki, so xm1 več kot očitno odkrili vir življenja.

project xm1 so: Kevin Jordan – DrippinCheez, Dejan Gerčar – Lil Bini, Tilen Ritter – Hoover, Miha Konrad – Izprve, Dino Alić, Aljaž Mali


Informacije o dosedanjih izvedbah:

http://www.radiostudent.si/klubskimaraton

https://soundcloud.com/klubski-maraton

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja izjemno izhodišče za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim kreativnim glasbenim skupinam.