Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Andrej Vindiš

Andrej Vindiš (Foto: osebni arhiv)

Andrej Vindiš je bobnar, ki je glasbeno aktiven že od srednje šole, ko so s prijatelji začelu muzicirati, mnogo takrat nastalih projektov pa vztraja še danes. Zaslužen je za velik doprinos k razvoju progresivne glasbene scene pri nas. 

Bil je zraven ko se je ustvarila skupina Hanged Alice (zdaj Morywa), ko sta z Ivanom Kišem pritiskala s progresivnim vplivom pri bandu, ki se je sprva sukal znotraj rock žanra. Enako bi lahko rekli za zasedbo Cordura, v kateri trenutno igra Tim Draksler (njegov seznam TOP najdete TUKAJ), s katerim so skupaj z Ivanom igrali v trash metal bandu Decilence (ex-Eliminator).

Kasneje je ustvarjal pri Backward Progression in Porcelain Safe. Nekaj časa za tem pa so ustvarili Apoptosis in skupaj posneli EP, ki ga je Andrej zmiksal. Zdaj sedijo na novem materialu, ki bo pod lastno produkcijo ter s pomočjo Samota Šalamona izšel enkrat letos. Skladbe so inštrumentalne, njihov namen pa je premikati meje med žanri in kompleksnimi poliritmi, ki so ji zamaskirali v bolj poslušljivo obliko.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE