Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Tim Draksler

Tim Draksler (foto osebni arhiv)

Tim Draksler je izdelovalec glasbil, skladatelj in multiinštrumentalist. Član glasbenih skupin Cordura, Marax, Cvinger, Anonimni, The Djent, Ways Of A Heretic in Tim Draksler project. Sodeluje v projektu Popotovanje skozi glasbo z Marto Zore in Gojmirjem Lešnjakom – Gojcem. Bil je član kultne slovenske zasedbe Interceptor in ameriške skupine Cursed Be Thy Flesh.

Zelo aktiven je pri snemanju studijskih albumov in se lahko pohvali z izdajami, ki so požele zanimanje tudi v tujini. Med zadnjimi sta EP Marax ‘Still Think You’re Holy’, ki je bil izdan pod južno ameriško založbo Antitesis Records, in Marax album ‘The Witch’, ki je doživel zelo dober odziv v Sloveniji in tujini.

S skupino Cordura je zastopal leta 2018 območje celotne Ex-Jugoslavije na festivalu Wacken Open Air, kjer je Cordura osvojila 8. mesto izmed vseh tekmovalcev v sklopu tekmovanja Wacken Metal Battle. Trenutno je v zaključevanju projekta Cordura Planets, ki zajema izdajo 7 EP-jev. Projekt Cordura Planets je bil sofinanciran iz strani Ministrstva za kulturo RS in bo uvidel luč v začetku leta 2022.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Death – The Sound of Perseverance (1998)
Guthrie Govan – Erotic Cakes (2006)
Devil Doll – The Girl Who Was… Death (1989)
Dimmu Borgir – Death Cult Armageddon (2003)
Supremacy – Through Endless Torment (2003)
Slipknot – Slipknot (1999)
Estas Tonne – Internal Flight (2013)
Pink Floyd – The Wall (1979)
Jason Becker – Perpetual Burn (1988)
Cynic – Traced In Air (2008)