Vrnitev teme in zlobe – MIST, Hellsword, Challenger

Mist, doom metal zasedba iz Ljubljane. (foto: arhiv Mist)

V petek, 9. februarja 2018 se v Gromko na Metelkovi vračajo ljubljanske doomerke Mist v spremstvu umazanih black metalcev stare šole Hellsword. Večer, ki sliši na ime ‘Return Of Darkness and Evil IV’, bo otvorila nova ljubljanska heavy metal zasedba Challenger, ki jo med drugim sestavljajo bivši člani Vigilance in Teleport.

MIST
Mist je ljubljansko-postojnska doom metal skupina, nastala leta 2012. Leto kasneje so izdali prve demo posnetke, spomladi 2015 pa EP ‘Inan’ s štirimi skladbami. Zgledujejo se po bendih, kot so Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Jex Thoth ipd.
Odigrali so nekaj čez 50 koncertov doma in v tujini, med drugim so nastopili na festivalih Metaldays, Bloodstock, Hammer Of Doom, Malta Doom Festival
Pred kratkim so končali snemanje prvega dolgometražnega albuma, ki bo, kot prejšnji dve izdaji, izšel pri nizozemski založbi Soulseller Records.

HELLSWORD
Hellsword so black/speed metal band iz Ljubljane, ki so v Gromki pravzaprav redni gostje. Konec leta 2009 so začeli s preigravanjem black metala prvega vala. Izdali so dva EPja, ‘Blasphemy Unchained’ in ‘Sounding the Seventh Bell’. Umazan, no-bullshit metal, za vse fane Bathory in Venom.

CHALLENGER
Challenger pa so frišna zasedba iz Ljubljane, ki jo med drugim sestavljajo bivši člani Vigilance in Teleport. Band črpa navdih iz NWOBHM in speed metala 80ih. Obljubljajo pa koncert poln kričečih vokalov in sladkih kitarskih harmonij. Za razliko od večine bendov, ki najprej naredijo Facebook stran in 10 fotosessionov, potem pa mogoče odigrajo koncert ali dva, preden razpadejo, se nam bodo Challenger raje najprej predstavili na odru.

Smo vas torej prepričali? Se vidimo 9. februarja v Gromki.

Več informacij o dogodku.