Hladno Pivo k sodelovanju povabili divo Josipo Lisac

Skupina Hladno Pivo (FOTO: Damjan Končar)

Po štirinajstih letih od objave skladbe ‘Soundtrack za život’, je sedaj izšla njena obogatena različica v sodelovanju z Josipo Lisac.

 

K sodelovanju povabili edinstveno Josipo Lisac

Krik dive reže sivi vsakdan, tako kot tudi rifi Hladnega Piva, ki odzvanjajo po zagrebških ulicah vse od leta 1987. Vsi iščemo pesem, ki bo naš ščit in besede, s katerimi bomo lahko povedali kaj nas moti. ‘Soundtrack za život’ je zato tu, v novi verziji, kot posvetilo vsemu, kar so fantje iz Hladnega Piva naredili v tridesetih letih, kot posvetilo vsem, ki so pustili svojo sled in kot zahvala vsem, ki so ob glasbi Hladnega Piva tudi ostali!

K sodelovanju so povabili karizmatično Josipo Lisac. (FOTO: Špela Macuh)
K sodelovanju so povabili karizmatično Josipo Lisac. (FOTO: Špela Macuh)

Pasti na kolena ob zvoku viole, izgubiti se v trepljaju očesa, zakričati v prazno – odhod ne pomeni poraz, treba je izdržati ples na robu dokler iščeš ritem za dihanje, dokler iščeš ritem za hojo. Obljubil ti bo, da bo odšel, ko ga boš našel, ti pa se boš umaknil v mrak z neonskimi barvami, kjer odsevajo obrisi in iskanje se šele začne, ko v ozadju igra ‘Soundtrack za život’. Notranja vrtinčenja, disonantnost človeških zgodb in neizogibno finale, ki pa se ne zgodi v sijajnem spotu, katerega je režiral Nevio Smajić, še bolj jasno podčrtujejo težo verzov skladbe ‘Soundtrack za život’.

Nova verzija skladbe “Soundtrack za život” je objavljena na aktualnem albumu ‘Greatest Hits’, s katerim Hladno Pivo beleži 30 let kariere, proslava pa se bo nadaljevala v Domu Sportova 2. in 3. marca. Prvi koncert, v petek 2.marca se imenuje ‘Old School’ in bo v celoti posevečen prvemu obdobju kariere. V fokusu bodo prvi štirje studijski albumi: ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’, ‘Desetka’ in ‘Pobjeda’, objavljeni od leta 1993 do 1999. Drugi večer, v soboto 3.marca, bodo Hladno Pivo odigrali ‘Greatest Hits’ set z najpomembnejšimi skladbami iz vseh treh desetletij njihove kariere.

Hladno Pivo se intenzivno pripravlja na koncerte, publiko pa čakata dva vrhunska nastopa z več kot sedemdesetimi skladbami.