DIVLJE JAGODE: ‘U malom vrtu …’ (2020)

Foto: Divlje Jagode, Facebook, promo
Foto: Divlje Jagode, Facebook, promo

O vplivih Divljih Jagod bi lahko razpredali po dolgem in po čez. Gre za band, ki je v nekdanji Jugoslaviji v veliko pogledih postavljal žanrske standarde. Imel možnost vstopa v ligo svojih idolov. Na koncu pa postal kultno ime. Koristno priporočilo v življenjepisu, saj bandova edina konstanta Zele Lipovača ne sodeluje z vsakim.

Pomemben band si zasluži tudi svoj življenjepis. Celosten prikaz zgodovine, ki bo ohranjala njegovo zapuščino tudi v drugačnem smislu.

Avtoriziran življenjepis Divljih Jagod že sam po sebi deluje ambiciozno, saj gre za projekt, pri katerem so sodelovali skoraj vsi (nekdanji) člani in ki je prišel izpod peresa Stjepana Jurasa. Avtorja, ki je napisal tudi več knjig o britanskih legendah Iron Maiden. Če v enačbo vstavimo še izdelkov videz, vse skupaj izpade še bolj profesionalno. Knjigo namreč spremlja pester izbor fotografij, ki odlično dopolnjujejo potepanje po bandovi preteklosti. Nekatere izdaje so vsebovale tudi poseben DVD s številnimi zakladi.

Foto: Divlje Jagode Legacy, promo
Foto: Divlje Jagode Legacy, promo

Postavljenemu standardu sledi tudi izdelkova vsebina, kjer se avtor neustrašno poda na več kot 40 let dolgo pot, na kateri se dotakne številnih perečih tem, povezanih z bandovo notranjo politiko, posameznimi skladbami, nastopi in še čim. Pri svojem početju tudi spretno uporablja izjave različnih (nekdanjih) članov (npr. Zele Lipovača, Toni Janković, Alen Islamović, Don Airey, Mladen Vojičić, Pero Galić, Dave Murray, Zlatan Stipišić, Žanil Tataj) in drugih spremljevalcev, ki še dodatno poskrbijo za kredibilnost knjige.

Kakovosten poklon enemu največjih bandov s področja Balkana, ki si zasluži mesto v vaši knjižnici!

OCENA: 5/5

Izdelek lahko naročite TUKAJ.